Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Szeptember 24. 11:45, hétfő | Helyi

Figyelmetlenségből több százezer forintos kár

Figyelmetlenségből több százezer forintos kár

Törik, zúzzák a személygépkocsikat a járművezetők pusztán figyelmetlenségből.

Vagy az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát hagyják figyelmen kívül, vagy épp a jobb kéz szabályt szegik meg. A balesetek bekövetkezése között a gyorshajtás is vezető ok, ebből is akadt példa 2012. szeptember 23-án.
2012. szeptember 23-án délelőtt a Tarján-Tardos közti út egyik kanyarulatában sokallt be egy 40 éves bajnai asszony. Az út burkolata is rossz volt és a sebessége is nagy volt ahhoz, hogy biztonságosan tudja bevenni a kanyart. A Suzuki megcsúszott, majd az intenzív fékezésnek köszönhetően irányíthatatlanná vált és átsodródva a szemközti oldalra egy fának csapódott. A járművet vezető asszony könnyű sérüléssel megúszta a balesetet, autójában azonban 400.000 forint kár keletkezett.
Ugyanezen az úton egy másik baleset is történt 2012. szeptember 23-án délután. Egy román állampolgár az általa vezetett Audi A6 típusú személygépkocsival nem tartott megfelelő követési távolságot, majd a járműve elejével nekiütközött az előtte közlekedő, de forgalmi ok miatt lassító BMW hátuljának. Az Audis elismerte, hogy hibázott, a BMW-s kárát biztosítója megtéríti.
Viszonylag olcsón megúszta annak a Seat Cordoba típusú személygépkocsinak a tulajdonosa, aki 2012. szeptember 23-án délután ütközött össze egy Toyota-val szintén Tatabányán. Az elsődleges adatok szerint utóbbi jármű vezetője nem tartott megfelelő oldaltávolságot, melynek következtében nekiütközött a Cordoba-nak. A baleset során személyi sérülés nem történt.
Nagy bajt is okozhatott volna egy személygépkocsi-vezető Tatán. Az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva kanyarodott ki, mellyel hirtelen irányváltoztatásra kényszerített egy másik autóst, aki ettől elvesztette uralmát a jármű felett és az út melletti fás, bokros részen egy fának ütközött. A jármű vezetője és a vele utazó felesége, valamint 10 hónapos gyermeke szerencsére nem sérült meg a balesetben.
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében nagyobb odafigyelést és szabálykövető magatartást vár el a közúti közlekedésben résztvevő járművezetőktől és gyalogosoktól egyaránt. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság eltökélt szándéka, hogy egy jogsértés se maradjon következmény nélkül. A Rendőrség célja, hogy a folyamatos, koncentrált intézkedésekkel jogkövető magatartásra bírja a közúti közlekedésben résztvevőket csökkentve ezáltal a balesetek számát, a sérülések fokát, ezért a következő hetekben folytatódnak a fokozott ellenőrzések, melynek során minden intézkedés alá vont járművezető esetében ellenőrzésre kerül az ittasság és a biztonsági öv használatát is koncentráltan ellenőrzik majd a kollégák, de nem maradnak szankció nélkül a megengedett sebességet túllépők sem.

Képünk illusztárció!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.