Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Május 09. 08:42, csütörtök | Helyi

Fogdán az élettársát bántalmazó férfi

Fogdán az élettársát bántalmazó férfi

Megszegte a távoltartási határozatot egy tatabányai férfi, akit emiatt 2013. május 8-án szabálysértési őrizetbe vettek a tatabányai rendőrök.

A férfi élettársa kérte a rendőrök segítségét, miután lakásukban bántalmazta őt. Nem ez volt az első alkalom, hogy a kettejük között kirobbant vita tettlegességig fajult. A helyszínre kiérkező járőrök megelőző távoltartási határozatot hoztak a férfival szemben, melynek értelmében 72 óráig nem mehetett volna haza. A bántalmazó azonban ezt semmibe vette, és néhány órán belül visszament a házhoz, ezért a szabálysértőt az egyenruhások előállították, szabálysértési őrizetbe vették és 72 órán belül bíró elé állítják.
A hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló 2009. évi LXXII. törvény 2009. október 1-jével lépett hatályba, amely a rendőrség hatáskörébe utalta az ideiglenes megelőző távoltartás elrendelését. A rendőrség az ideiglenes megelőző távoltartást 72 órára rendeli el, ha a konkrét ügy összes körülményéből a hozzátartozók közötti erőszak elkövetésére megalapozottan lehet következtetni.
Akivel szemben ideiglenes megelőző távoltartást, illetve megelőző távoltartást rendeltek el, a távoltartás hatálya alatt köteles magát távol tartani a bántalmazottól, a bántalmazott életvitelszerű tartózkodására szolgáló ingatlantól, a határozatban megjelölt más személytől, és tartózkodnia kell attól, hogy a bántalmazottal közvetlenül vagy közvetve érintkezésbe lépjen.
A rendőrség az ideiglenes megelőző távoltartó határozatot haladéktalanul, a helyszínen, amennyiben a bántalmazóval szemben az előállítás rendőri intézkedést alkalmazza az előállítás időtartamának lejártáig hozza meg. A rendőrség az ideiglenes megelőző távoltartás elrendelésével egyidejűleg a határozatot megküldésével, az arra illetékes helyi bíróságnál kezdeményezi a megelőző távoltartás elrendelését.
A megelőző távoltartás elrendeléséről a bántalmazott életvitelszerű tartózkodási helye szerint illetékes bíróság dönt. A megelőző távoltartás elrendelésére irányuló bírósági nem peres eljárást a rendőrség hivatalból kezdeményezi, ha ideiglenes megelőző távoltartást rendelt el. Az eljárás megindítását a bántalmazott, illetve a bántalmazott hozzátartozója is kérelmezheti. A megelőző távoltartást a bíróság legfeljebb harminc napra rendelheti el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.