Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Április 23. 09:35, kedd | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Föld Napja az Agorában

Föld Napja az Agorában

Magyarországon a 90’-es évek elejétől ünneplik a Föld Napját, amely egy amerikai egyetemista, Denis Hayes nevéhez fűződik.

A Mosolygós Gyermekekért Alapítvány a mozgalomhoz kapcsolódva, egy pályázatot írt ki óvodások és kisiskolások számára „Én kis kertet kerteltem„ címmel, melyre tizenhat csapat készítette el „minikertjét” és állította ki a Vértes Agorájában.
Rendezvényünk célja, hogy felhívjuk a figyelmet a tudatosságra, a Föld óvására a környezetvédelemre – mondta el Mecsei Ilona, a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány vezetője, aki nagy örömmel üdvözölte az Agora nagylépcsőjénél összegyűlt ovis és kisiskolás pályázókat. A csapatok kaptak egy zsák földet és egy lavórt, amelyből saját ízlésüknek megfelelően alakítottak ki és készítették el önálló „kiskertjüket” – ismertette a felhívás lényegét Mecsei Ilona. Öt óvodás és kilenc alsó tagozatos iskolás osztály képviseltette magát, valamint a Gyermekek Átmeneti Otthona és a Szent József Központ is készített egy-egy kompozíciót. A díjátadót megelőzően Rét utcai óvodások, a Szent Margit Katolikus Általános Iskola tanulói tavaszköszöntő műsora szórakoztatta a jelenlévőket, majd az Alsógallai Egyházközség Bábkörének tagjai kedveskedtek egy kis műsorral.

Senki sem távozott üres kézzel, minden pályázó emléklapot kapott és egy kisebb doboz virágot. A legjobbak a támogató kertészetektől és a virágbolttól kaptak szép számmal virágmagokat és palántákat, melyet a saját közösségükben ültethetnek el és gondozhatják azt. Első helyen a Sárberki Általános Iskola 3. b osztálya végzett, őket a Jókai iskola 4. osztályosainak Varázskert elnevezésű összeállítása követte, majd a Gyermekkert Óvoda Zümi csoportja állhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Legkreatívabbnak a Gyermekek Átmeneti Otthona által készített minikertet minősítették, valamint átadták a „Mosolygósok kedvence” díjat is, melyet a Rét utcai Óvoda Katica csoportja érdemelt ki. A kész kompozíciókat a gyermekek felajánlották a Szent Teréz Idősotthon udvarának szebbé tételéhez.

A díjak felajánlói:

Laura virág és ajándékbolt, Karsai Muskátli Kertészet-Kocs, Füvesi Kertészet, Farkas Kertészet, Oázis Kertészet, Kertgazda Kertészeti Kft

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.