Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. December 07. 09:30, szombat | Helyi

Folyamatosan tisztítják az utakat Tatabányán

Folyamatosan tisztítják az utakat Tatabányán

Heves hózivatar és az óránkénti 110 kilométeres erősséget meghaladó széllökések is előfordultak szombat hajnalban.

Helyenként több mint 5 centiméter hó hullott, Emellett többfelé viharossá fokozódott a szél, amely Tatabányát is érintette – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentésében. A városban rendkívüli időjárási viszonyok miatt eljegesedtek a közutak és a járdák, tisztításukat, síkosságmentesítését az önkormányzat által megbízott szolgáltató, az AVE Tatabánya Zrt. folyamatosan végzi.

A kialakult helyzet miatt az önkormányzat kéri a város lakóit, aki teheti autóval, de gyalogosan se induljon útnak a balesetveszély miatt. Ha bárkinek mégis közlekednie kell azt kellő körültekintéssel, és óvatosan tegye. Az AVE Tatabánya Zrt. munkagépei és emberei az erre a helyzetre vonatkozó rendkívüli terv szerint folyamatosan dolgoznak az utak, járdák tisztításán, és arról tájékoztatják az önkormányzatot. A családi házak, az ingatlanok tulajdonosaitól és a társasházak lakóitól az önkormányzat azt kéri, szíveskedjenek gondoskodni a hozzájuk tartozó a járdák tisztántartásáról és síkosságmentesítéséről.
Ezúton arra is felhívjuk a város lakóinak figyelmét, hogy Magyar Közút Nonprofit Zrt. azt kéri, hogy aki teheti, kerülje el az M1-es autópálya Fejér és Komárom-Esztergom megyei, Budapest felé vezető szakaszait, mert a télies útviszonyok miatt torlódások alakultak kik a Budapest felé vezető irányba. Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyére, ezen belül Budapestre a viharos szél miatt másodfokú, hófúvás miatt pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szombaton. Mint kiemelték: szombaton napközben még többfelé várható viharos szél. Az előrejelzés szerint késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.