Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Július 17. 14:51, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Folytatódik a járdák felújítása a városközpontban

Folytatódik a járdák felújítása a városközpontban

A közelmúltban az Esztergomi út Álmos vezér és Előd vezér út között szakaszán kezdték a munkálatokat a szakemberek, itt 16,5 millió forintból hozzák rendbe az elöregedett járdaburkolatot.

Ezt mondta el Zsidek Ferenc, a városrész önkormányzati képviselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Zsidek Ferenctől megtudtuk: a járdák közel 200 méter hosszan, majdnem 600 négyzetméternyi területen újulnak meg. A munkálatok során elbontják a meglévő elöregedett, balesetveszélyes burkolatot, majd új díszburkolatú pályaszerkezetet készítenek a szakemberek, majd a járda mellett parkolókat is kialakítanak. A beruházás keretében az érintett közműszerelvényeket is szintre emelik majd. A járdaszakasz felújítására 16,5 millió forintot fordít az önkormányzat – mondta el Zsidek Ferenc, majd hozzátette: a kivitelezést a Geotech Kft. végzi, a korábban megkötött keretszerződés alapján.

Az idei évben több út- és járdaszakasz is megújul a körzetben: az útfelújítások közül kiemelkedik a Jedlik Ányos utca 27 millió forintos rekonstrukciója, melynek keretében a Dózsa György úti híd és a Mozdony utca közötti szakasz újult meg 260 méteren, valamint 211 méteren kiemelt szegélyt is építettek. Korszerűsítették a Vértes Agorája előtti buszmegállót és buszsávot is a Köztársaság útján, valamint a felújították a buszsávot a buszmegálló és a Szent Borbála tér között, a Győri úton, a MÁV Szálló előtt pedig 110 méter hosszúságban megerősített pályaszerkezetet építettek - hangzott el a sajtótájékoztatón. A járda-felújítási munkák is a terveknek megfelelően haladnak a körzetben: a közelmúltban készült el a Köztársaság út 39-40. előtti járdaszakasz rekonstrukciója is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.