Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2014. Március 13. 15:08, csütörtök | Helyi

Forgalomkorlátozás a Dózsa úton

Forgalomkorlátozás a Dózsa úton

Tatabányán március 17-én, hétfőn elkezdődik a két új körforgalom építése a Dózsa György úton.

A várhatóan március 23-ig tartó első ütemben a Dózsa György út és a Madách utca kereszteződésében útszűkületre és sebességkorlátozásra kell számítani.
Az azt követő hetekben már egy-egy sávra szűkítik a közlekedést a Dózsa György út kollégium felőli, majd azután a Bánhidai lakótelep felőli oldalon. Bánhida a Turul u. – Bánhidai ltp. útvonalon, illetve a Madách utcán keresztül, korlátozásokkal lesz csak elérhető. A Polgármesteri Hivatal kéri, hogy a közlekedők figyeljék a kihelyezett táblákat és óvatosan vezessenek. A munkálatok előreláthatólag három hónapot vesznek igénybe. A forgalomkorlátozásról napi információkat a Tatabányai Televízió Képújságából és Forrás Rádió híradásaiból tudhatnak meg. A Polgármesteri Hivatal előre is köszöni a lakosság együttműködését és türelmét.

***

A beruházás célja, hogy biztonságosabbá tegye a közlekedést a Dózsa György út, Madách utca és Réti út kereszteződéseiben, a kivitelezés során a gyalogos és kerékpáros közlekedés feltételei is javulnak majd a forgalmas útszakaszon. A munkálatok során a két körforgalom megépítése mellett felújítják az arra felvezető útszakaszokat is a Madách utcában és a Réti úton, míg a Dózsa György utat 300 méter hosszan teljesen átépítik. A beruházás keretében a már meglévő járdák új burkolatot kapnak, de új járdaszakaszok is épülnek a Madách utca és a Réti út irányába. A munkálatok érintik a Dózsa György út melletti egyesített gyalog- és kerékpárutat is, melyet egészen a főút családi házas övezetéig vezetnek tovább. Megújulnak a Madách utcai kereszteződésben lévő buszmegállók is, a gyalogos átjárókat pedig a fogyatékkal élők közlekedésének megkönnyítése érdekében megnövelt szélességgel építik újjá. A beruházás során a csapadékvíz elvezető hálózat bővítése és a közvilágítási hálózat átépítése, korszerűsítése is megtörténik, a körforgalmakban és a forgalmi sávokat elválasztó szigetek közötti területeken pedig növények telepítésével szépül a környezet. A kivitelezés várhatóan három hónapig tart, mely során összesen négyezer négyzetméter útpálya és közel kétezer négyzetméter sétányfelület újul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.