Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 12. 13:03, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Forgalomkorlátozás Dózsakertben

Forgalomkorlátozás Dózsakertben

Dózsakertben több helyszínen lassíthatják a forgalmat a felújítási munkálatok.

A következő napokban az Erdész utca burkolata kap új aszfaltréteget, majd az Erdész utca - Réti utca csomópontot aszfaltozzák, emellett pedig kábelcserét végez az E.on Zrt. több helyszínen a városrészben. A munkálatok várhatóan október elejéig tartanak.

Az Erdész utcában, a munkavégzés ideje alatt kézi forgalomirányítás mellett folyamatosan, fél pályán közlekedhetnek a gépjárművek, az érintett útszakaszon. Tekintettel arra, hogy ez egy meglehetősen forgalmas csomópont, hosszabb várakozásra és lassú haladásra lehet számítani, így az önkormányzat munkatársai arra kérik az autósokat, hogy aki teheti, kerülje el az útszakaszt. Az útburkolat várhatóan szeptember 15-én, vasárnap átadják a járműforgalomnak, és ezt követően már teljes pályán lehet közlekedni. Az Erdész úton ezzel párhuzamosan folynak parkoló-, illetve a járdaépítési munkálatok is, amelyek szintén hatással lehetnek a forgalomra. A burkolatépítés befejezése után az Erdész utca - Réti utca csomópont Réti utcai ágában egy gyalogos átkelőhelyet jelölnek ki, a burkolatjelek festésének idejére rövid idejű félpályás korlátozásra lehet számítani.

Dózsakert városrészben az elmúlt időszakban fellépő közvilágítási hibák számának csökkentése érdekében az E.on Zrt. kábelcseréket végez. A kivitelezés a közúti járműforgalmat nem akadályozza, de bizonyos területeken gépjármű-várakozóhelyek és gyalogos járdák szilárd burkolatának felbontása válhat szükségessé. A közlekedők és a dózsakerti lakók kényelmének és biztonságának érdekében a felbontott területeket a kivitelező a legrövidebb időn belül helyreállítja. A gyakran meghibásodott kábelek cseréjével a közvilágítási hálózat már az őszi-téli időszak előtt megbízhatóbban és kevesebb problémával üzemelhet. A munkálatok várhatóan október elejéig tartanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.