Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Február 11. 10:25, hétfő | Helyi

Gangnam Style az elvarázsolt kastélyban

Gangnam Style az elvarázsolt kastélyban

Így mulattak Környén a farsangi bálban!

Katonák, pingvinek, ősemberek táncoltak a dél-koreaiénekes-rapperPSYdalára szombat délután a környei általános iskola farsangi mulatságán, s a gyereksereg a produkciókat nézve sokadszorra is úgy „tombolt”, mintha először hallaná a Gangnam Style-t.
Különleges farsang volt az idei, hiszen erre az alkalomra elvarázsolt kastéllyá változott a tornaterem, ahol a varázslóasszony kívánsága szerint sorjáztak az egyéni és csoportos maskarások: az uralkodó család és a „sleppje”, királylányok, katonák, muzsikusok, elvarázsolt állatok, mese- és filmhősök, külföldi sztárvendégek, az életükért és élelemért küzdő ősemberek, ajándékdobozok, pingvinek, ördögök és angyalok, s még hosszan sorolhatnánk a farsangi kavalkád résztvevőit.
A zsűrire tehát ezúttal is nehéz feladat várt a színes és kreatív jelmezek láttán, s dolgukat tovább nehezítette, hogy a gyerkőcök jó része hihetetlen sebességgel teljesítette a felvonulás „távját”.


Ha nagy nehezen is, de végül megszületett a döntés, melynek eredményeként a legtökéletesebb jelmez díjat az elsős Adamek Lili nyerte el, aki azért is dicséretet érdemel, mert pici lány létére hősiesen viselte bukósisakját, s cipelte Forma 1-es autóját.
Az egyéni jelmezesek között a negyedikes Kacz Gergő szerezte meg az első helyet Tótágas kreációjával. Míg Gergő csak „ácsorgott” a varázslóasszony mellett, lábai között, a nadrágba varrva egy labdával, nem is sejtették a vendégek, mitől Tótágas. Aztán megmutatta, s hatalmas sikert aratott. Csoportos kategóriában az alsósok között a 3.b táncoló pingvinjei nyerték el leginkább a zsűri tetszését, míg a felsősöknél az 5.a ősemberei.
A díja­zot­tak hagyo­má­nyo­san egy-egy finom tor­tát fala­toz­hat­tak be a díj­át­adás után, s az első helye­zet­tek mozi­je­gyet is nyer­tek, de a szülőknek köszönhetően természetesen mindenkinek jutott az ízle­tes falatokból.


Az eszem-iszommal, tánccal, tombolával folytatódó farsangi mulatság végén nemcsak a jókedv, vidám hangulat területén vonhatott elégedett mérleget a szervező diákönkormányzat, hiszen a rendezvény közel 120 ezer forintos bevétele gyarapítja a kasszájukat. Az összeget idén is jutalmazásra, különböző kirándulások, sportprogramok, versenyeken való részvétel támogatására fordítják.

Címkék: farsang környén

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.