Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Április 23. 11:40, hétfő | Helyi

Gondtalan teker(g)és Oroszlányban

Gondtalan teker(g)és Oroszlányban

Oroszlány minden ovisát és iskolását megmozgatta a város első kerékpárútjának építését megnyitó kerékpáros projektnyitó rendezvény, amelyre április 20-án, ragyogó tavaszi délelőttön került sor.

Az ovisok kismotorral és biciklivel ügyeskedtek az akadálypályán, ahol megtanulták, hogy a lámpa zöld jelzésére szabad megindulni. Az általános iskolások előbb városi Kresz-teszt vetélkedőn mérték össze közlekedési ismereteiket, aztán ők is nyeregbe szálltak az ügyességi versenyen. A Benedekben rollerpályát rendeztek be a tornateremben, és számítógépes szimulációs játékon tanulták a gyermekek a közúti kerékpáros közlekedés fortélyait.
A kerékpáros napot össznépi bringázással kezdték. A tömeget Czunyiné dr. Bertalan Judit képviselőasszony és Takács Károly polgármester vezette a Szent Borbála térig, ahol mindketten kifejezték örömüket a város főútját megújító beruházás miatt. A bringás felvonulást a rendőrség biztosította, és ők adtak szakmai segítséget a vetélkedőkhöz is.

A projekt keretében közel egy kilométeres kerékpárút és járda épül meg. Az összesen 114 millió forintos összköltségű beruházáshoz a város 74 millió forint támogatást nyert el. Az úttest mindkét oldalán megépülő kerékpárút mellett két kisebb hidat kell építeni a nyomvonalat keresztező patak felett, valamint korszerűsítik a közvilágítást is. A kivitelezés a közbeszerzési eljárás után, 2012. júliusában kezdődik meg, a kerékpárutat szeptemberben adják át a forgalomnak. Emellett Oroszlányt további egyeztetéseket is folytat a Tatabánya irányú kerékpárút előkészítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t