Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2017. Január 23. 10:30, hétfő | Helyi

Gyásznap - Elhalasztják Tatabányán a magyar kultúra napi ünnepséget

Gyásznap - Elhalasztják Tatabányán a magyar kultúra napi ünnepséget

Egész Magyarországot mélyen megrendítette a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjainak és tanárainak tragikus veronai buszbalesete.

A miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította. Tatabánya Önkormányzata kegyeleti okokból a hétfőre szervezett Magyar Kultúra Napját elhalasztja.

A nemzeti gyásznapon Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt vonják fel hétfőn reggel nyolc órakor, majd félárbocra eresztik. A meghatározott középületekre gyászlobogót függesztenek ki, Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbocra eresztik. Az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon emlékeznek meg az áldozatokról.

Tatabányán, az idén Arany János születésének 200. évfordulója előtt tisztelgő Magyar Kultúra Napját január 23. helyett január 31-én, kedden 15 órakor tartják majd meg a Jászai Mari Színház, Népházban, ahol köszöntik a díszdiplomás és a pályakezdő pedagógusokat, átadják a Krajcsirovits Henrik Város Művészeti Ösztöndíjat, valamint a Tatabánya Kultúrájáért díjat.

Tatabánya Önkormányzata osztozik a szülők, testvérek, hozzátartozók, osztálytársak és tanárok gyászában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t