Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Június 24. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Győri Filharmonikusok a városban

Győri Filharmonikusok a városban

A Győri Filharmonikusok és a Vértes Agorája megállapodásának köszönhetően neves művészeket felvonultató hagyományteremtő programsorozat indul városunkban ősszel.

Tudtuk meg a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón, ahol jelen volt Schmidt Csaba polgármester is.A Győri Filharmonikus Zenekar, mint a régió nemzeti besorolású kiemelkedő kulturális szereplője megkereste Schmidt Csaba polgármestert azzal a felajánlással, hogy a 2014-15-ös évadban hagyományteremtő szándékkal hangversenysorozatot indítana Tatabánya és a környező települések polgárainak. A város polgármestere nyitottan fogadta a kezdeményezést. Az elmúlt időszak – többek között a Tatabányai Tavaszi Fesztivál – komolyzenei programjai sok érdeklődőt vonzottak, ezzel is bizonyítva, hogy a komolyzene iránt nagy az érdeklődés városunkban – emelte ki a polgármester. A Vértes Agorája bő programkínálatát így tovább színesítheti a Győri Filharmonikusok fellépése, akikkel utolsó előadásukon Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekara is fellép – tette hozzá a városvezető. Fűke Géza, a Győri Filharmonikusok igazgatója elsőként az Agora épületéhez gratulált, melynek kiváló akusztikája nagyban hozzájárul a koncertek sikerességéhez. Az igazgató elmondta: a koncertsorozat célja, hogy azokat is megszólítsa, akik korábban nem jártak rendszeresen komolyzenei előadásokra. A hangversenysorozat első négy állomásán a győri zenészek lesznek a főszereplők olyan közreműködőkkel, mint Szulák Andrea, Illényi Katica, Orosz Zoltán és Kocsis Zoltán, míg az utolsó előadáson Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekarával adnak koncertet. A Vértes Agorája Nagyterme méltó otthona lesz a hangversenyeknek, amelyek műsorában világslágerek és a klasszikus zeneirodalom gyöngyszemei épp úgy szerepelnek, mint az orosz cigánydalok, a délszláv népzene vagy éppen Beethoven egy mesterműve. A hangversenyekre szóló jegyeket és bérleteket 50%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg a tatabányai, illetve a környékbeli zeneiskolások és tanáraik, valamint a városi és a környező települések oktatási intézmények ének-zene tanárai is – tette hozzá az igazgató. Salamon Hugó, a Vértes Agorája szakmai vezetője kiemelte: az Agora célja, hogy a városlakók magas színvonalú koncertélményekkel gazdagodjanak. Azért dolgozunk, hogy az itt élők érezzék: jó tatabányainak lenni – hangsúlyozta a vezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.