Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Május 20. 09:35, szerda | Helyi
Forrás: www.police.hu

Ha ló nincs, jó a szamár is

Ha ló nincs, jó a szamár is

Megették volna a csacsit, de nem volt idejük csak részben feldarabolni.

Szamarat lopott M. János Lászlóné, Sz. Ferenc, V. Sándor és J. József 2015. május 9-én Tatabányán. A négylábút tatabányai háza elé kötötte ki gazdája aznap, hogy Doma friss füvet ehessen. A két férfi kihasználta, hogy a sértett nem tartózkodik csacsija közelében és leszúrta az állatot. A szamarat, két társuk segítségével, M. János Lászlóné házába vitték, ahol feldarabolták. A hús egy részét a hűtőbe tették, amit az asszony lakásában tartott házkutatáson a tatabánya nyomozók találtak meg a bűncselekményt követő napon. Az 53 éves M. János Lászlóné és az 59 éves Sz. Ferenc ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség 2015. május 10-én, de gyanúsítotti kihallgatásán mindketten tagadták a szamárlopást. Állításuk szerint még csak sejtelmük sem volt arról, hogy kerülhetett a négylábú M. János Lászlóné frizsiderébe feldarabolt állapotban.
Két társukat két nappal később állították elő a rendőrök. A 25 éves V. Sándor és a 42 éves J. József gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. V. Sándor emellett elmondta a nyomozóknak, hogy J. Józseffel 2015. május 8-án két hétvégi házba is betörtek. Az egyikből nem vittek el semmit, a másikból azonban a tulajdonos pénztárcájával és irataival távoztak. V. Sándort és J. Józsefet a szamárlopás mellett további egy rendbeli lopás vétség és egy rendbeli egy rendbeli lopás vétség kísérlete elkövetésével gyanúsítja a rendőrség. Őket gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vette a Tatabányai Rendőrkapitányság, kezdeményezésére pedig a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. M. János Lászlóné és Sz. Ferenc az ellenük folyó büntetőeljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.