Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Május 09. 11:53, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Halad a körforgalmak építése

Halad a körforgalmak építése

A terveknek megfelelően, jó ütemben halad a körforgalmak építése Bánhidán – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester az építkezés bejárása alkalmával.

A beruházás jelenleg a legnagyobb forgalomszervezési és kivitelezési kihívással járó munka a városban, melynek a közlekedést illetően egyik legnehezebb fázisa kezdődött el a héten.A Dózsa György út- Madách utca- Réti út torkolatánál kialakítandó körforgalmak kivitelezése a harmadik ütembe lépett, melynek során, várhatóan június 1-ig jelzőlámpák irányítják a forgalmat az egysávos szakaszon.

Érdemes azonban kivárni az építkezés végét, hiszen a körforgalmak elkészülte után sokkal biztonságosabban kelhetünk át városunk egyik legforgalmasabb útján – emelte ki a polgármester, aki a helyszínen konzultált a beruházás kivitelezőivel. Bár a forgalom folyamatosan halad a munkálatokat érintő szakaszon, kisebb fennakadások előfordulhatnak, ezért aki tudja, próbálja kikerülni ezt az útszakaszt – tette hozzá a városvezető.A beruházás 150 millió forintba kerül majd, és a két körfogalommal nemcsak biztonságosabbá válik a gyalogos és autós közlekedés, hanem a parkosítás után rendezettebb, szebb lesz a forgalmas kereszteződés. A projekt részeként 270 méteren bővítik a járdát és a kerékpárutat, valamint korszerűsítik a közvilágítást is. Mint ismeretes, a kivitelezés harmadik szakaszában az átmeneti új rend szerint a Dózsa György út Bánhidai lakótelep felőli oldal egy szakaszán 1-1 sávon biztosítják a közlekedést, azonban a bánhidai üzletsorok és az élelmiszer áruház közötti szakaszon egysávos útszűkület miatt jelzőlámpákkal irányítják a forgalmat. A Réti út a Dózsa György út felől egyirányú az első kereszteződésig, a Dózsa György úton a kollégium előtt biztosítják a gyalogosok átkelését. A Dózsakert utca forgalmi rendje nem változik. Bánhida a Madách úton keresztül elérhető a Dózsa György útról, azonban a Madách utcáról nem engedélyezik a kihajtást. A Turul utcából a Dózsa György útra mindkét irányú kihajtás engedélyezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.