Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 25. 13:04, szerda | Helyi

Halad a városi épületenergetikai program

Halad a városi épületenergetikai program

Jelenleg a Mártírok út 24-25., a 28-29., és a 99-100. számú épületek szigetelése zajlik a tatabányai épületenergetikai programban

Jelentette be az utóbbi helyszínen Schmidt Csaba polgármester, aki elmondta azt is, hogy szigetelés a blokkos- és a házgyári építésű társasházaknál is kivitelezhető.

Megtudtuk tőle, hogy Mártírok 99-100. számú házgyári épület homlokzati szigetelési munkálatainak beruházási költsége 24,4 millió forint, míg a blokkos építésű Mártírok 24-25 számúnál 16 milliót fordítottak erre a célra, ugyanitt a 28-29. számú blokkos épület esetében a homlokzat utólagos hőszigetelése, a zárófödém hő- és vízszigetelése 19 millió forint költséget igényelt. A polgármester ismertette azt is, hogy a Dózsa György út 55. számú társasházának – házgyári technológiával épült – 4,2 milliós költséggel elkészült a szigetelése. Schmidt Csaba elmondta: a városi pályázaton sikeres társas- és lakásszövetkezeti házak részben kamatmentes kölcsönt és részben vissza nem térítendő támogatást kaptak a várostól. A polgármester hangsúlyozta az önkormányzat ezzel a támogatással is hozzájárul a családok rezsiszámláinak további csökkentéséhez. Az önkormányzat 116 millió forintos pályázati forrással támogatja a teljes programot, amely azok a társasházak pályázhatnak, ahol a fűtés mérhetősége és szabályozása már megoldott.
Moskovics Krisztina, a program koordinálását végző Távfűtési Rendszert Fejlesztő Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertette, hogy a közeljövőben a Sárberek 617., a Sárberek 2-es udvar, és még ebben a hónapban a Ságvári 17/B. épületén is elkezdődnek a munkák, s a tervek szerint a kivitelezők az idén elkészülnek velük. A tatabányai épületenergetikai program 2013 pályázata szerinti szigetelési projektje 19 épület, 41 lépcsőházában, 562 lakást és 22 egyéb helyiséget, üzletet érint.
A homlokzati hőszigetelés és zárófödém hő, - és vízszigetelések támogatására kizárólag akkor pályázhattak a közösségek, ha vállalták, hogy a költségosztós vagy a lakásonkénti, egyedi hőmennyiségmérővel történő fűtéskorszerűsítési feladatokat a szigetelésekkel párhuzamosan elvégezik, vagy ha a lakóközösség korábbi beruházásai révén azt már megvalósította. A beruházások összköltsége így 270 millió forint. Az elmúlt három év 1000 lakást érintő fűtéskorszerűsítési adatai szerint a mostani beruházások tovább növelik a lakásonkénti 30 százalékos energetikai megtakarítást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.