Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. December 02. 13:52, kedd | Helyi
Forrás: www.police.hu

Hamis okiratokkal trükköztek - videóval

Hamis okiratokkal trükköztek - videóval

A gyanúsítottak egyike 27 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

Közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 48 éves érdi férfi ellen, akit 2014. december 1-jén fogtak el az oroszlányi rendőrök. M. Tibor társa segítségével járművek műszaki érvényességét hosszabbíttatta meg a helyi okmányirodában az általa készített hamis papírok felhasználásával.



A bűncselekményről a hivatal értesítette a rendőrséget és jelezte a nyomozók felé, hogy nem ez volt az első eset, mikor B. Ferenc 39 éves pénzesgyőri lakos megjelent az okmányirodában és felhasználta a hamis közokiratokat. Az ügyintézőnek több adat is feltűnt az okmányon, melyek gyanút ébresztettek benne. Az ügyintéző felhívta a vizsgaállomásokat, de a B. Ferenc által leadott járművek egyike sem szerepelt a műszaki érvényességet igazolók nyilvántartásában, azok az igazolókon feltüntetett napokon és helyszíneken nem jártak a vizsgázatóknál.

B. Ferencet az okmányirodából való távozását követően, a hivatal parkolójában fogták el a rendőrök, majd aznap a megbízót, M. Tibort is előállították az Oroszlányi Rendőrkapitányságra, ahol mindkettőt gyanúsítottként hallgatták ki. Előbbi részletes beismerő vallomást tett, utóbbi azonban még a nyomozók kérdéseire sem válaszolt. A 48 éves érdi férfit a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását, a 39 éves pénzesgyőri gyanúsított azonban szabadlábon védekezhet az ellene folyó büntetőeljárás ideje alatt. Az Oroszlányi Rendőrkapitányság emellett vizsgálja, hogy a gyanúsítottak követtek-e el további bűncselekményeket.

A cikkhez kapcsolodó videó megtekinthető ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.