Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Április 16. 13:00, hétfő | Helyi

Hat évtizede szeretetben

Hat évtizede szeretetben

Szeretet, szorgalom, összetartozás, becsület, tisztelet, megbocsájtás – talán ezekben a szavakban, de még inkább a jelentésükhöz kapcsolódó tettekben rejlik a titok.

Ami összeköt évtizedeken át két embert, segíti őket a nehéz, embert próbáló időkben is.Nagy István és felesége, Eck Teréz szinte napra pontosan hat évtizede, 1952. április 13-án kötött házasságot, s hangzott el a „holtomiglan, holtodiglan” eskü, amely a hosszú évek során sem vált üres szólammá.
A környei házaspár szombaton szerettei körében ünnepelt a Közösségi és Tájházban, ahol Beke László polgármester köszöntője során nem titkolta: irigykedve tekint rájuk, hiszen ki ne vágyna arra, hogy megünnepelhesse szülei, vagy saját gyémántlakodalmát.
Pista bácsi 1947-ben, 18 esztendősen érkezett Csíkszentkirályról Magyarországra, s egy környei lakodalmon ismerkedett meg Teri nénivel. Az esküvőn szövődött ismeretség, majd szerelem a saját esküvőjükhöz vezetett, 1952-ben mondták ki a boldogító igent. Négy év múlva megszületett fiúk, György, 1961-ben pedig lányuk, Elvira. A szülők egyszerű, szerény,de annál szeretetteljesebb környezetben nevelték őket, akik a tőlük látott szeretet, szorgalom, összetartozás, becsület, tisztelet és megbocsátás példáját örökítik tovább saját gyermekeikben. Teri néni és Pista bácsi számára a négy unoka, majd az első dédunoka, Réka megérkezése mellett ma az jelenti a legnagyobb boldogságot, hogy látják: boldog, szeretetteljes családi élet biztos alapjait tették le hatvan esztendeje, melyre gyermekeik, unokáik is építkeznek.
S bár a közösen eddig eltöltött 60 évük során a jó mellett volt részük rosszban is, a mai napig igazolják, s élik Ady sorait: „Nem tudom, miért, meddig maradok meg még neked, de a kezedet fogom, s őrizem a szemedet.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t