Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Március 06. 13:26, szerda | Helyi

Határ menti képzési és tájékoztatási információs napok

Határ menti képzési és tájékoztatási információs napok

Határ menti képzési és tájékoztatási információs napok civileknek és vállalkozásoknak
Civil Pályázati Információs Nap -HUSK, NEA, Visegrádi Alap 2013

Komárom lesz az első állomása annak a civileket és vállalkozásokat érintő pályázati információs nap rendezvénysorozatnak, amelynek célja a határ mentén tevékenykedő szervezetek hozzásegítése a támogatási lehetőségekhez, valamint a lehetőségek kiaknázását segítő képzésekhez. Az előadássorozatot a Bázis Egyesület és a Komárom-Esztergom megyei Civil Információs Centrum szervezi, az információs napon a Kisalföld Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által kidolgozott képzési programok mellett a Visegrádi Alap támogatási forrásaiba is betekintést kapnak az érdeklődők.

A kistérségenként megrendezésre kerülő információs napok célja, hogy elősegítse a nonprofit intézmények határozottabb részvételét a határtérség integrált fejlődésének előmozdításában. A Visegrádi Alap jelenleg hazánkban kiaknázatlan forrásterületnek számít. A civil szféra erősítését szolgálja a Kisalföld Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által Európai Uniós támogatási forrásból előkészített Interregionális Civil Projektfejlesztési Hálózatbővítés projekt, egy civileknek ajánlott színes képzési paletta. Az információs napokon a forrásterületről, és a civil szféra alkalmazottainak és önkénteseinek képzéséről, oktatásáról esik majd szó.

A projekt a határ-menti együttműködésekre alapozva mindkét országból, mindkét nyelven elérhető információs és kommunikációs eszközt működtet, mely várhatóan tovább erősíti, vagy elősegíti a szereplők közötti személyes és intézményi kapcsolatok építését. A létrehozott közösségekben így hatékony kommunikációra nyílik lehetőség, az eredmények és a jó gyakorlatok szélesebb körben népszerűsíthetőek.

A képzési program továbbá hozzájárulhat a jelenlegi együttműködési kezdeményezések akadályainak leküzdéséhez. A fejlesztés határon átnyúló együttműködési program keretében történik, mert a pályázatírás, projektmenedzsment területén, bár eltérő jogi környezetben mégis ugyan azokra az uniós alapokra pályáznak a célcsoport tagjai.

A Komárom-Esztergom Megyei Civil Információs Centrum (CIC) az elmúlt év júliusában kezdte meg működését Tatabányán, a Kós Károly u. 2 szám alatt található BázisPontban. A CIC helyben olyan szolgáltatás és lehetőség, amely a civil szervezeteknek, vagy a különféle csoportok, közösségek, alakulóban lévő szervezetek hasznára válhat, így jelen program esetében a határ-menti együttműködések elősegítése.

A NEA-HUSK információs napot az alábbi helyszíneken és időpontokban szervezi meg a Komárom-Esztergom megyei Civil Információs Centrum:

2013. március 7. 15.30 Komárom, Mag-ház
2013. március 14. 14.30 Tatabánya, Hotel Árpád panoráma terme
2013. március 12. 10.00 Esztergom, Szent Imre Kolping Házban
2013.március 12. 16.00 Oroszlány, Kölcsey Ferenc Művelődési Ház és Könyvtárban
2013. március 20. 16.00 Tata, BorDó Ház
2013. április 15. 16.00 órától Ászár, IKSZT


További kérdésekkel és információkkal szívesen állunk rendelkezésükre!

Üdvözlettel

Káfony Márta
programkoordinátor
Komárom – Esztergom megyei Civil Információs Centrum
Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület
Tatabánya
Kós Károly utca 2.
34-787-242
info@bazispont.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.