Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2014. Március 25. 11:32, kedd | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Hétvégén lesz a Föld Órája

Hétvégén lesz a Föld Órája

Március 29-én, szombaton újra lesz WWF Föld Órája, mely a világ legnagyobb civil kezdeményezése, Tatabánya idén is csatlakozik a világméretű akcióhoz.

Tatabánya ebben az évben is csatlakozik a felhíváshoz, jó példát mutatva az ország többi településének. Az akció látványos eleme lesz a Turul emlékmű díszkivilágításának lekapcsolása szombaton este fél-kilenckor. És erre az időre megszűnik a díszkivilágítás a templomoknál.

A WWF Föld Órája célja, hogy közös akció keretében hívja fel a figyelmet korunk egyik legégetőbb problémájára, a globális éghajlatváltozásra és a túlzott energiafelhasználásra. Nem az egy óra alatt elért fogyasztás-csökkentésről szól az akció, hanem az energia fogyasztás hosszú távú csökkentéséről és optimalizálásáról. 2014-ben a WWF Föld Órája arra buzdít, hogy ne csak egy óra erejéig figyeljünk a környezet védelmére. A környezettudatos vállalatok számára erkölcsi és anyagi szempontból is fontos, hogy egész évben figyelmet fordítsanak az energiatakarékosságra. 2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszkivilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. A kezdeményezés néhány év leforgása alatt az ausztrál helyi akcióból világméretű önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. Ez nemcsak azt mutatja, hogy az embereket foglalkoztatja bolygónk egészsége, hanem hogy hajlandóak tenni is érte. A világ legnagyobb klímavédelmi eseményén az akcióhoz csatlakozók vállalják, hogy március utolsó szombatján, idén március 29-én 20:30h-tól egy órára lekapcsolják a világítást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.