Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Április 22. 09:42, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Hitben és szeretetben tanítanak

Hitben és szeretetben tanítanak

Jubileumi gálával fejeződött be a fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő Szent Margit Általános Iskola rendezvényeinek sorozata.

Az Árpádházi Szent Margit Katolikus Iskolában éppen két évtizede, 1993-ban kezdődött meg a tanítás. A jeles évfordulón két órás műsorban lépett fel az oktatási intézmény apraja-nagyja a Vértes Agorája színpadán. A jubileumi ünnepségen dr. Kancz Csaba alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, a szülők, pedagógusok kezdeményezték a katolikus iskola létrejöttét. A sikeres megvalósításért sokat tettek az alapítók, a részéről jött a kezdeményezés, hogy a katolikus iskola létrejöjjön és a város is mellé állt. Sokat tettek ezért az alapítók, a Csőke házaspár , az akkori igazgatónő Hubertné Karnuts Gizella, később Csák Lajos igazgató, jelenleg Turzáné Papp Erika igazgatónő, Nagy László atya, Varga János plébános és az akkori polgármester Bencsik János. Az alpolgármester ismertette azt is, hogy az iskola létszáma a Szent Erzsébet Óvoda apróságai által is növekszik beíratáskor, tehát a két intézmény együtt egy nagy családot alkot. Megtudtuk tőle, hogy megújult az iskola udvara is, térkövezetet kapott és hamarosan egy grundfoci pálya is kerül ide. A tatabányai általános iskolák nevében Mózes Gáborné igazgatónő köszöntötte a Szent Margit Iskolát. A műsorban

többek között Móra Ferenc, Janikovszky Éva és Lázár Ervin meséket, darabokat adott elő a színjátszócsoport. Volt még társas- és néptánc a színpadon, zoboraljai, nyírségi játékfűzés. A tanári kar moldvai tánca után, melyet eredeti népviseletben adtak elő, az Élet szép című musical közös eléneklésével fejeződött be a gálaműsor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.