Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Május 13. 08:58, szerda | Helyi
Forrás: tatabanya.hu

HPV-elleni védőoltás

HPV-elleni védőoltás

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata szívügyének tekinti a városban élő emberek egészségének megőrzését.

Ezért is vállalta fel 2010-től, hogy a méhnyakrák megelőzésének érdekében csatlakozik a HPV elleni oltási programhoz.2010 óta 860 tizenhárom éves tatabányai gyermek HPV elleni oltását támogatták, közel 60 millió forint értékben, így segítve a tatabányai szülőket, részt vállalva egy súlyos betegség megelőzésében. Tavaly szeptembertől az állam ingyenesen biztosítja a 2001. június 1. után született, illetve a 7. évfolyamot kezdő lány gyermekeknek a HPV (humán papilloma vírus) elleni védőoltást. Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata azoknak a gyermekeknek is segített, akik a védőoltási módszertani levél alapján nem jogosultak az állami támogatás keretein belül az oltást megkapni. Az érintett gyermekek oltását városunk támogatja.Ennek a kampánynak a záró oltása zajlott a Béla Király körtéri orvosi rendelőben. Bereznai Csaba alpolgármester hangsúlyozta: önkormányzatunk köszönettel tartozik Harsányiné Dr. Patkó Enikő megbízott járási tiszti főorvos asszonynak, aki vállalta, hogy ebben az öt éves kampányban az oltásokat beadja. Magas színvonalú szakmai segítségére az oltási kampány során mindig számíthatott önkormányzatunk. Köszönet illeti az ügyelet vezetőjét és munkatársait, akik öt éven keresztül közreműködtek az oltások lebonyolításában, illetve a védőnőket is, akik a gyermekek és szüleik elérésében, tájékoztatásában töltöttek be nélkülözhetetlen szerepet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.