Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 11. 13:23, kedd | Helyi

HPV Program Tatabányán

HPV Program Tatabányán

Az idén is folytatódik a HPV Program a megyeszékhelyen, ennek keretében minden 13 éves tatabányai lány ingyen juthat hozzá a vakcinához.

Az önkormányzat 2012-ben 10,5 millió forintot biztosít a 200 gyermek számára elegendő oltóanyag megvásárlására.

Az eddigi tapasztalataink a méhnyakrák elleni védőoltás programmal kapcsolatban nagyon kedvezőek, sikeresnek mondható a kezdeményezés – tudtuk meg Bereznai Csaba alpolgármestertől, a központi orvosi ügyelet épületében, ahol a második védőoltásra jelentek meg az érintett lánygyermekek. Az alpolgármester ismertette: a három vakcinából álló védőoltást támogatásként biztosítja a város. Az erre vonatkozó rendelet alapján közigazgatási területén állandó lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen a törvényes képviselővel közös háztartásban élő, az adott évben tizenharmadik évüket betöltött leánygyermekekre terjed ki az oltás.

Előnyben részesül az a gyermek, akinek édesanyja az elmúlt három évben onkológiai méhnyakrák szűrésen vett részt. Ha a szűrés elmaradt, az önkormányzat az érintett számára ingyenes szűrési lehetőséget biztosít, mellyel eddig negyven édesanya kívánt élni. Évek óta az önkormányzat mellett, az oltóanyagot biztosító vállalat, az ÁNTSZ és Védőnői Szolgálat hatékony együttműködésével tud sikeresen működni a program- hangsúlyozta Bereznai Csaba, aki a gyerekeknek ajándékként Magnus Utvik: Egy nő igaz története című könyvét adta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.