Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Március 10. 08:23, kedd | Helyi

Idei fejlesztések Óvárosban

Idei fejlesztések Óvárosban

A Ságvári Endre út és a Népház utca találkozásánál tartott sajtótájékoztatót Schmidt Csaba polgármester, a környéket 2015-ben érintő fejlesztésekről és beruházásokról.

Óváros és Alsógalla infrastruktúrája látványos változásokon megy keresztül a következő időszakban. A „Hagyomány és megújulás Óvárosban” elnevezésű projekt részeként, a nyár folyamán fejeződhet be az a nagyszabású beruházás, aminek köszönthetően a Ságvári út és a Népház utca is megújul. Az útburkolat cseréje mellett, zárt csapadékvíz-elvezetési rendszert építenek ki, rendbe hozzák a járdákat, a szegélyeket, ahol szükséges, füvesítenek az út mentén, továbbá cserjéket és díszfákat telepítenek a területre. A biztonságosabb és kényelmesebb közlekedés érdekében öblös buszmegállót építenek ki az árkád előtt, így a járművek nem akadályozzák a forgalmat a jövőben.

A polgármester ezután arról beszélt, hogy a választókörzetben kisebb beruházások érintik az intézményeket is, az Óvárosi Bölcsőde udvarán található tárolókat átfestik, az épületen tető, illetve nyílászárócserét, javításokat végeznek. A Benedek Elek Óvoda udvarán álló játékokat is helyre hozzák, ide új padokat is kihelyeznek az idén. A sportuszodához vezető lépcsősor már nem biztonságos, elbontását követően egy térkő burkolatú felületen lehet majd közlekedni a strand felé. Az építményt vasbeton támfallal erősítik meg és korláttal egészítik ki. Itt a garázssor felőli járdát is aszfalt burkolatúra cserélik.

Alsógallán a Mátyás Király úti óvoda parkolóját bővítik a szakemberek, párhuzamos férőhelyeket alakítanak ki a gépkocsik számára. A Nyárfa úti garázsok esővíz problémáit is megoldják ebben az évben, olyan rendszert építenek ki, ami a környék adottságainak megfelelően vezeti el a csapadékot.

A város egyik legforgalmasabb útszakasza, a Táncsics Mihály út felújítása is gyors ütemben halad. Itt nem csak az út, hanem a járda is új burkolatot kap. Mivel a munka faltól falig tart, a vízelvezető rendszert is kiépítik, egységesítik a beállókat, végül fákat telepítenek az érintett területekre.
Schmidt Csaba elmondta, szerencsésnek érzi magát, hogy egy olyan körzetet képviselhet, amely egyrészt Tatabánya legrégibb városrésze, másrészt egy dinamikusan fejlődő, lehetőségekben gazdag terület.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.