Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Március 30. 10:30, hétfő | Helyi
Forrás: www.police.hu

Idős nénit fosztottak ki – videóval

Idős nénit fosztottak ki – videóval

Napokon belül a második párost fogták el a tatabányai rendőrök. Ezúttal kettő perc is elegendő volt az egyenruhásoknak.

Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy tatabányai testvérpár ellen. A 20 éves H. Angélát és a 26 éves H. Irént 2015. március 26-án fogta el a Tatabányai Rendőrkapitányság gyalogos járőrszolgálatot ellátó egyenruhása. Az egyik helyi bevásárlóközpontban igazoltatta őket, miután a kapott személyleírások alapján felismerte a gyanúsítottakat. A testvérpár épp egy ATM készülékből próbált pénzt levenni annak a bankkártyának a segítségével, melyet percekkel korábban tulajdonítottak el egy idős asszonytól. A rendőr látta, hogy az automata többszöri próbálkozásra sem ad ki pénzt, ekkor avatkozott közbe és intézkedett a két asszonnyal szemben.

Gyanúsítotti kihallgatásán H. Irén és H. Angéla is beismerő vallomást tett. Elmondták, hogy a város egyik ruházati üzletében nézelődtek, mikor észrevettek egy vásárlót, aki nem figyelt a kosárba helyezett pénztárcájára. Kihasználták a sértett figyelmetlenségét és eltulajdonították a tárcát. H. Irén a fenti bűncselekmény elkövetésén túl további kettő elkövetését ismerte el az őt kihallgató nyomozónak. Bevallotta, hogy a napokban két másik pénztárcát is eltulajdonított szintén idősektől. Az egyiket egy helyi bevásárlóközpontban, mikor a sértett az újságokat nézegette, pénztárcáját pedig felügyelet nélkül a kosarában hagyta. A tárcában talált bankkártyáról sikerült felvenniük több tízezer forintot. A másikat egy tatabányai élelmiszerboltban vásárló idős hölgytől lopták el 2015. március 19-én. Akkor nagyobb összegű készpénz lett a zsákmányuk, miután a sértett bankkártyája mellett PIN kódot is találtak.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya H. Irént őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását, míg H. Angéla az ellene folyó büntetőeljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet. A rendőrség emellett vizsgálja, hogy a gyanúsítottak követtek-e el további bűncselekményeket.

A videó megtekinthető IDE kattintva!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.