Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Július 09. 08:35, szerda | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Indulhat a kerékpárút tervezése

Indulhat a kerékpárút tervezése

A Tatabánya és Oroszlány közötti kerékpárút megvalósításának első lépéseként együttműködési megállapodást írt alá Tatabánya, Oroszlány, Környe és Kecskéd polgármestere, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége és az Által-ér Szövetség képviselője.


Schmidt Csaba polgármester hangsúlyozta: nagyon fontos lépéshez értünk a projekt indulásával, hiszen ennek köszönhetően a jövőben tovább tudjuk építeni a Tatabánya és Tata közötti kerékpárutat. A kerékpárút megépítése több szempontból is jelentős: megteremti a kapcsolatot a Tatabánya-Környe és az Oroszlányi Ipari Park között, mely a munkába járásnak, és ezzel a munkaerő szabad áramlásának újabb alternatívát nyújt, ezen túlmenően pedig turisztikailag is új perspektívákat nyit meg a települések számára – emelte ki a polgármester, majd megköszönte Oroszlány városának a projekt kidolgozását, melyhez Tatabánya a jövőben is minden támogatást meg fog adni. Takács Károlytól, Oroszlány polgármesterétől megtudtuk, a kerékpárút megtervezésére közel 36 millió forint uniós forrást nyertek, az összegből a teljes, engedélyes tervdokumentációt készítik majd el a következő fél évben. A tervek elkészülte után már nagy eséllyel indulhatnak pályázatok elnyeréséért is a projektben részt vevő települések – hangsúlyozta a városvezető. A közel 20 kilométeres kerékpárút a tervek szerint érinti Környe és Kecskéd településeket, a nyomvonal kialakításában ezért nem csak a megyeszékhely és Oroszlány, hanem ez a két település is demokratikus módon részt vesz. A Tatabánya és Oroszlány közötti kerékpárút elkészülte után csatlakozni fog az Eurovelo 6-os elnevezésű nemzetközi kerékpáros útvonalhoz. A közel 2,5 millió euro összköltségű nemzetközi projekt keretében Szlovákiában Komárno és Karva között mintegy 20 km hosszan épül kerékpárút, míg hazánkban Oroszlány mellett Almásfüzitő, Dunaalmás és Neszmély települések készíttetnek el engedélyezési tervdokumentációt a projekt keretében, mely segítségével a későbbiekben egy egységes hálózattá kapcsolhatóak össze a Duna két partjának kerékpárútjai. A projekt keretében Tatabánya (Kertvárosi körforgalom) és Oroszlány (Takács Imre utca) közötti szakaszon tervezik meg a kerékpárút nyomvonalát, illetve az út megvalósításához kapcsolódó mindféle műtárgyat és közművet. Tatabánya, Környe, Kecskéd és Oroszlány települések területén, az Által-ér, illetve annak vízgyűjtőjéhez kapcsolódóan jelölhetik ki a nyomvonalat. A tervezési munka tartalmazza Majkpuszta kerékpáros megközelítésének kialakítását is. A kerékpárút a tervek szerint a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban épülhet majd meg. A projekt gördülékenyebb megvalósítása érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége és az Által-ér Szövetség is projektpartnerként vesz részt az együttműködésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.