Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2013. Július 19. 12:29, péntek | Helyi

Intézményi felújítások Tatabányán

Intézményi felújítások Tatabányán

Az idei nyáron is folytatódnak az oktatási- és nevelési intézmények felújítási munkálatai a megyeszékhelyen - tudtuk meg Schmidt Csabától.

Az Árpád Gimnáziumban tartott tájékoztatón elmondta: a fejlesztések 105 milliós értéket képviselnek a tizenhárom intézményben.A polgármester ismertette, hogy a középiskolában a négy diák, illetve két tanári vizesblokk felújítása folyik, ami magában foglalja a teljes burkolat, a szerelvények, a nyílászárók, a részleges alapvezetékek cseréjét, új szaniter termékek beépítését, a festési-mázolási munkákat. Hasonló felújításokra kerül sor a nyár folyamán a Bárdos László Gimnáziumban, a Herman Ottó Általános Iskolában, a Móra Ferenc Általános Iskolában, a Dózsakerti Óvodában, a Jókai Mór Óvodában és a Kertvárosi Óvodában. A tervek szerint augusztus közepére és végére készülnek el a munkálatok. Jelentős beruházásoknak számítanak az oktatási- nevelési intézmények esetében a homlokzati nyílászárók részleges vagy teljes cseréi. Ezekre a Jókai Mór Általános Iskolában, a Dózsa György Általános Iskolában, a Váci Mihály Általános Iskolában, a Széchenyi István Általános Iskolában, a Gyermekkert Óvodában kerül sor és a Szivárvány Óvodában kerül sor. Példaként, a Váci Mihály iskolában ez 150 ablak, a Szivárvány óvodában 108 ablak cseréjét jelenti. A munkákat augusztusban, illetve két esetben (Dózsa iskolában, Szivárvány óvodában) szeptember végére fejezik be, de a két utóbbiban a szorgalmi időszak alatt csak a hétvégén dolgoznak. A kivitelezési munkákat lehetőség szerint, helyi kis- és középvállalkozások végzik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.