Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2013. Július 08. 10:02, hétfő | Helyi

Ismét közlekedett a család

Ismét közlekedett a család

Lezárultak a Közlekedésbiztonsági napok Tatabányán.

A Magyar Autóklub és a Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében megrendezett programsorozat keretén belül 2013. július 2-tól öt napon át várták azokat, akik szerették volna kipróbálni a borulás szimulátort, vagy épp tesztelték volna vezetési technikájukat rendkívüli helyzetekben. A felnőttek mellett a gyerekekre is gondoltak a szervezők. Ők a kerékpáros ügyességi pályán próbálhatták ki, mennyire tudnak biztonságosan közlekedni biciklivel, és mennyire ismerik a KRESZ legalapvetőbb szabályait.

A rendezvénysorozat csúcspontja a 2013. július 6-án 9 és 15 óra között Tatabányán a TESCO Áruház parkolójában megrendezésre került „Közlekedik a család” elnevezést viselő közlekedésbiztonsági nyílt nap volt. A versenyre való jelentkezés feltétele az volt, hogy az egyik szülő rendelkezzen érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel és legalább két 6-18 év közötti gyermeket neveljenek.

A család tagjai két KRESZ tesztlapot töltöttek ki, majd az egyik szülő - „B” kategóriás érvényes vezetői engedéllyel rendelkező, szabadon választott - a vezetéstechnikai pályán teljesítette a feladatokat, míg párja elsősegélynyújtó alapismereteiről adott számot. Közben gyermekeik ügyességi pályán kerékpározhattak. A rendezvény résztvevői ajándékot kaptak, a legsikeresebben szerepelő család pedig képviseli megyénket a verseny országos döntőjén, melyre szeptember végén a zsámbéki Driving Camp Hungary közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központban kerül sor. A résztvevő gyerekek körében a legnagyobb sikert a kerékpáros ügyességi pálya aratta.

A verseny szervezőinek alapvető célja az volt, hogy a közlekedők széles körének – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egy időben irányítsa rá a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, valamint a szülői példamutató magatartás fontosságára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.