Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Május 03. 11:06, péntek | Helyi

I.Tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokság

I.Tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokság

Időpont: 2013. május 9.
Helyszín: Tatabánya, Turul emlékmű

A bajnokság célja: A Belügyminisztérium állományában dolgozók figyelmét felkeltse az aktív sportolási lehetőségek, az egészséges versenyszellem és az egészséges életmód kialakítása iránt, hagyományteremtő céllal. A szervezetek közötti jó kapcsolat ápolása. Megmérettetés Tatabánya legszebb természeti részén a Turul emlékműnél. A lépcsőfutást jellemzi a magas szintemelkedés és a 419 lépcsőfok.
A bajnokság helye: Turul emlékműnél, az Országos kéktúra útvonal egyik legszebb részén, a Szelim barlang szomszédságában.
A bajnokság rendezője: Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A bajnokság fővédnöke: Dr. Bakondi György tű. altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója
A bajnokság védnökei: Dr. Demény Ádám tű. ezredes, főtanácsos, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ igazgatója, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Sport Egyesület (OKSE) elnöke, Czomba Péter tű. ezredes, főtanácsos, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Erdélyi István tű. ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese
A szervezőbizottság és versenybizottság elnöke: Janics-Balogh Erika tű. alezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálatának vezetője
Tagjai:Somogyi Éva tű. őrnagy, személyzeti kiemelt főreferens, Pólya Mária tű. hadnagy, személyzeti kiemelt főelőadó, Markotics Lászlóné tű. hadnagy, oktatási főelőadó, Salkovics Beáta tű. százados, kiemelt főelőadó, Benke István Roland tű. Nevezési határidő: 2013. április 22. 12 óráig. A nevezéseket elektronikusan az komarom.titkarsag@katved.gov.hu, e-mail címre, vagy faxon a BM 32-005 számra kell eljuttatni.
Felvilágosítást Benke István Roland tű. hadnagy ad a (20) 225-4313 mobil, illetve a BM 32-041 számon.

Nevezési díj:1200 Ft/fő amely tartalmazza a frissítőt, a verseny emblémájával ellátott emlékpólót, a verseny végeztével babgulyást. Az utazási költség a résztvevőket terheli.

A verseny jellege: A versenyen kizárólag egyéniben lehet indulni. A korcsoportok 18-30 éves és 30 év feletti női, férfi kategória. A hölgyek az urakkal együtt indulnak. A versenyen az évszaknak megfelelő sportruházat viselés szabadon választható. A lépcsőn való feljutást mindenféle teher, egyéb nehezítés (légző) nélkül kell végrehajtani.

A verseny lebonyolításának módja és szabályai: a verseny a Turul emlékűhöz felvezető lépcsőn történik (419 lépcsőfok), indulás az autópálya felüljáró alól, így a lépcsőig való érkezéshez kb. 200 métert kell megtenni egy 40 fokos emelkedőn, ezt követően kell teljesíteni a 419 lépcsőfokot, egyszerre 2 versenyző indul eltérő korcsoportokból, a lépcső mellett korlát található, amely a futás során használható, egy korcsoportból ugyanazon szintidőt futók az utolsó 100 lépcsőn újra összemérik erejüket, és a jobb időt futó ideje dönt, a rajt és a cél vonalnál versenybírók felügyelik a szabályok betartását és EDR rádióval tartanak kapcsolatot egymással, a lépcsőn a rajt és célvonalon kívül két ellenőrzési pont kerül kijelölésre, ahol a rendezők EDR rádióval felügyelnek.

Díjazás: Korcsoportonként és nemenként az I.-III. helyezettnek érem és oklevél.
Költségek: A rendezés és a díjazás költségeit az OKSE és a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen vállalja.
Egészségügyi ellátás: A versenyen az esetleges sérülések ellátását a tatabányai mentőállomás mentő kocsija biztosítja.
Egyéb tudnivalók: a versenyen való indulás során mindenki legyen tisztában a táv nehézségével, így kizárólag saját felelősségére induljon el, a résztvevőket a regisztráció során nevezzük be, ahol a nevezési díj befizetésre kerül, valamint nyilatkozni kell, hogy a versenyen saját felelősségére vesz részt, a verseny során az indulás pontosítása, rajtszámok kiosztása a regisztrációt követően történik, a nevezési lap kitöltésével és visszaküldésével a versenyzők és az őket indító szervek kötelezettséget vállalnak arra nézve, hogy amennyiben az előre leigényelt étkezést nem veszik igénybe, annak költségeit a szervező számlájára befizetik, az ellenőrzési pontoknál lehet a problémát, rosszullétet jelezni a rendezők felé, a verseny végeztével tisztálkodási lehetőséget biztosítunk a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság székhelyén (tisztálkodó eszközről mindenki saját maga gondoskodjon).

Levezetési terv:

8.00-8.40
Regisztráció, rajtszámok kiosztása a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

8.40-9.00
Indulás a Turul emlékűhöz

9.00-9.05
Megnyitó

9.05-9.35
Bemelegítés

9.35-9.55
Gyalogosan lejutás a rajthelyre

10.00
Rajt (3 perces indulások)

12.00-12.30
Összesítés, eredményhirdetés

12.30
Ebéd elfogyasztása a Turul emlékműnél (eső esetén a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.