Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. December 10. 09:34, hétfő | Helyi

Ittasan, jogosítvány nélkül lopott kocsival hajtott a bozótosba

Ittasan, jogosítvány nélkül lopott kocsival hajtott a bozótosba

A 17 éves tatabányai lány 2012. december 9-én Tatabányán szomszéd kocsiját eltulajdonítva az út menti bozótosba csúszott. A lánynak nem esett baja, a kocsiban viszont 40.000 forint kár keletkezett.

A jogosítványt még nem szerezte meg, de egyszer-kétszer már vezetett a 17 éves lány. Korábban a rendőrök egyszer már megbüntették őt és férfi ismerősét, mert jelenlétében engedte a fiatalkorúnak, hogy volán mögé üljön. A lány ezúttal nem várta meg, hogy édesanyja volt élettársa felébredjen és felügyelje próbálkozását.
Mivel szabad bejárása volt a férfi házába és azt is tudta, hol tartja a jármű indítókulcsát, bement oda és elvitte a kocsit. Nem foglalkozott vele, hogy több okból sem vezethetné az autót. Egyrészt még nem szerzett jogosítványt, másrészt alkoholt fogyasztott. A felelőtlenségnek következménye lett. A lány becsúszott egy bozótosba, majd a kocsit ott hagyva, hazament a férfi házába és lefeküdt aludni.
A tulajdonos miután felébredt, látta, hogy nincs helyén a kocsi kulcs és autóját is hiába kereste. A lánytól várt magyarázatot, aki bevallotta, hogy engedély nélkül elvitte a járművet, mellyel aztán balesetet szenvedett.
A 17 éves lány ellen jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.