Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Január 14. 12:43, kedd | Helyi
Forrás: www.police.hu

Ittasan vezettek

Ittasan vezettek

A szakértő is megállapította, hogy alkohollal a szervezetükben vezették a járműveket.

Három járművezető ellen is vádemelést javasol a rendőrség Komárom-Esztergom megyében. Az 57 éves R. Jánost 2013. december 1-jén állították meg az egyenruhások, miután felfigyeltek a bizonytalanul közlekedő személygépkocsira. Az autónak emellett a hátsó világítása sem működött. Az autós a rendőrök többszöri jelzésére sem állt meg, haladása során többször áttért a szembe jövő forgalmi sávba. Egy benzinkútnál félreállt a sofőr, ekkor kérték el tőle okmányait a rendőrök. A papírjait nem tudta átadni, mert személyi igazolványát, vezetői engedélyét és a személygépkocsi forgalmi engedélyét sem tartotta magánál. A szondát sem fújta meg, ezért az egyenruhások vérvételre vitték, majd ellene járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

A 34 éves B. Gyula több járműnek is nekiütközött autójával 2013. szeptember 25-én Tatabányán. A baleset okozásakor nem állt meg, hogy értesítse a tulajdonosokat vagy a rendőrséget, továbbhajtott a helyszínről. Egy közeli szórakozóhely parkolójába irányította járművét, majd elvegyült a szórakozók között. Ott találtak meg a rendőrök, akiket a baleset helyszínén lakók értesítettek. Az egyenruhások B. Gyulával szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott. Elkérték papírjait is, de vezetői engedélyét nem tartotta magánál, így azt nem tudta átadni a rendőröknek. Az egyenruhások a gépjármű adtainak ellenőrzésekor megállapították, hogy a kocsit ideiglenesen kivonták a forgalomból. B. Gyulát a rendőrök előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol ellene járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

M. Tamással szemben 2013. november 24-én alkalmaztak alkoholszondát a kisbéri rendőrök, melyet a pozitív érték miatt szintén büntetőeljárás megindítása követett. Bakonyszombathelyen állították meg az egyenruhások. Ő szintén nem tartotta magánál vezetői engedélyét és az igazságügyi szakértői véleménye szerint ittasan vezette személygépkocsiját. Ellene is járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Kisbéri Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya.

A gyanúsítottakkal szemben folytatott büntetőeljárásokat a Tatabányai Rendőrkapitányság és a Kisbéri Rendőrkapitányság is vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.