Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 21. 00:00, szombat | Helyi

Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!

Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!

A Magyar Televízió Zrt. országos akciót indított Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel

A kezdeményezés célja, hogy a Turizmus Világnapja és a Szent Mihály-napalkalmából a közmédia csatornái (M1, Duna World, Duna, Kossuth és Petőfi Rádió) szeptember 27-29. között tematikus műsorfolyam keretében megmutassák Magyarország jellegzetességeit, értékeit és rejtett kincseit.

Szeptember utolsó hétvégén a közmédia és a Magyar Turizmus Zrt. arra buzdítja a nézőket – éljenek bárhol is a világban – hogy kerekedjenek fel, látogassanak el szülőfalujukba, szülővárosokba és ünnepeljenek azon a helyen, ahol igazán otthon érzik magukat. A tervek szerint élő körkapcsolás segítségével ünnepelhetnek együtt a magyarok, függetlenül attól, a világ mely pontján tartózkodnak éppen.

A kezdeményezés a Magyar Televízió Zrt.-től indult, ötletgazdája Rákay Philip, az M1/M2 intendánsa, programigazgatója. Az akció célja a hazai értékek, kincsek újrafelfedezése és az itthon, illetve külföldön élő magyarság közötti kapcsolat- és közösségteremtés.

A Magyar Kormány kérésére a programsorozat támogatói közé lépett a Magyar Turizmus Zrt. is. Emellett Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére Kovács Péter országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságának tagja megalakította az Itthon vagy! kormányzati munkacsoportot a program koordinációjára, valamint a kezdeményezés kormányzati támogatásának megszervezésére és összefogására. A Belügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériumának illetékes államtitkárságai illetve a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vesznek részt a program megvalósításában.

A kezdeményezés országos szintű kiterjesztésének érdekében a kormány pályázatot hirdetett önkormányzatok, oktatási- és kulturális intézmények bevonására, hogy lehetőséget adjon a településeknek múltjuk, jelenük és jövőjük bemutatására.Pályázatot 3 területen lehetett benyújtani: önkormányzati eseményekre, intézményi és kulturális rendezvényekre igényelhettek támogatást.

Önkormányzati események
Önkormányzati eseményekre kérhettek támogatást, melyek során az adott hétvégén települési fesztiválokat tarthatnak. Ezen rendezvényeket napközbeni programok, szombat esti Szent Mihály-napi szüreti bál, illetve vasárnap este országosan összehangolt tűzgyújtás színesítik. A költségek fedezésére lakosságszám alapján pályázhattak az érdeklődő települések.

Komárom-Esztergom megyében sikeresen pályázó települések:

Kocs, Gyermely, Ete, Aka, Süttő, Tát, Héreg, Császár, Kisbér, Tatabánya, Csép, Tarján, Bábolna, Tata, Tárkány, Szomor, Piliscsév, Bakonyszombathely, Ászár, Bakonybánk, Bakonysárkány, Mocsa, Nagysáp, Baj, Réde, Oroszlány, Vértesszőlős, Súr, Almásfüzitő, Vérteskethely, Szárliget, Neszmély

Néhány érdekes program:
Komárom-Esztergom megyében Ászáron, a helyi önkormányzat labdarúgó-bajnokságot szervez az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! programsorozat keretein belül. Várnak minden lelkes játszani és drukkolni vágyó foci rajongót. Mónosbélen, a „Batul” Alma Fesztivál nyitja meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Leányfalun „Irodalmi Hármas” várja a művészet kedvelőit.
Budapesten a Zuglói Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál, amelynek keretében mesterszakácsok bírálják el a helyben készült ételkülönlegességeket. Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából számtalan érdekes és izgalmas program várja az Újbudán az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.