Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 08. 07:00, szombat | Helyi

Új fenntartó, új helyszín

Új fenntartó, új helyszín

Immáron új intézményében tartotta évnyitó ünnepségét a Mészöly Gedeon Református Általános Iskola és Óvoda Logopédiai tagozata.

Az ünnepségen részt vett Dr. Kancz Csaba, alpolgármester és Bereznai Csaba, a körzet önkormányzati képviselője is.Az ovisok műsorával kezdődött a rendezvény, ahol énekeltek, táncoltak és egy közös öleléssel köszöntötték új társaikat a gyerekek. Dr. Kancz Csaba, az oktatási ügyekért felelős alpolgármester köszöntőjét azzal kezdte, hogy a kicsik műsorában is látható ölelés jellemzi az egész intézményt, ahol duplán igaz, hogy nem elég oktatni, nevelni is kell a gyerekeket. Az alpolgármestertől megtudtuk, hogy a 18 éve működő intézmény, szeptembertől új helyszínen, a Kós Károly utcában folytathatja, egy sokkal tágasabb és az igényeiknek jobban megfelelő épületben az oktatást. Az önkormányzat bérleti díjat nem kér az intézménytől, valamint a támogatást továbbrais megkapja az óvoda – hangsúlyozta Dr. Kancz Csaba. Továbbá elismerően beszélt az intézményben dolgozók lelkiismeretes munkájáról és megköszönte a hosszú évek óta tartó segítséget, amit azoknak a családoknak, gyermekeknek nyújtanak, akik egy kis hátránnyal kezdik az életüket és ez által nehezebb a beilleszkedésük az óvodába, iskolába. Az intézmény vezetője, Mikonya Hajnalka úgy összegzett: tizennyolcadik év, harmadik fenntartó, második helyszín. Ugyanis az új helyszínhez, egy új fenntartó is párosult. A korábbi Beszédhibás Gyermekekért Közalapítványtól egy évre átvette a fenntartói jogokat a Tabajdi Református Egyházközség. Az igazgatónő kiemelte a szülők segítségét, amit a nyár folyamán nyújtottak az épület rendbetételében, és külön megköszönte Bereznai Csaba alpolgármesternek, a körzet képviselőjének, hogy tevőlegesen is részt vett a felújításban


Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.