Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 17. 14:10, hétfő | Helyi

Újjászületett iskolaudvar

Újjászületett iskolaudvar

Schmidt Csaba polgármester kezdeményezésére a Fő tér felújítási munkálatainak során elbontott és újra felhasználható, mintegy ötezer m2 térköveket igényelhettek a városi intézmények, hogy szebbé tegyék környezetüket.

Ezt a lehetőséget használta ki a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola is, hogy rendezze udvarának, néhol már veszélyes állapotban lévő beton burkolatát. Pataki Zoltánnétól, a körzet önkormányzati képviselőjétől a helyszínen megtudtuk, hogy 732 négyzetméteren újult meg az iskola udvara, melyben nagy segítség volt a pályázaton nyert térkő mellett az is, hogy a kivitelező vállalkozók nagyon kedvező áron készítették el az új burkolatot. A képviselőasszony örömmel számolt be arról, hogy kertvárosban, már a második iskola szépül meg a Fő térről felszedett térköveknek köszönhetően. Az egymillió forintos munka, Pataki Zoltánné képviselői keretéből tudott megvalósulni, amely azért is volt fontos, mert az iskola udvarának nagy a kihasználtsága, ugyanis igazi közösségi tér a városrészben, köszönhetően a focipályájának.

Mózes Gáborné, az intézmény vezetője elmondta: gyakoriak voltak a kisebb balesetek, esések a mállott, töredezett betonon, így mindenképp szükségessé vált a felújítása. Az igazgatónőtől megtudtuk, 1985. óta, amióta megnyílt az iskola kapuja, nem volt ez a része felújítva az intézmények. Ott jártunkkor is tanúi lehettünk, hogy a gyerekek a megújult térköves udvarrészen labdáztak, szaladgáltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.