Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Május 16. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Jó szerencsét, Tatabánya!

Jó szerencsét, Tatabánya!

A Jó szerencsét, Tatabánya! helytörténeti vetélkedő döntőjén rendezték szerdán Tatabányán, a Szabadtéri Bányászati és Ipari Múzeumban.

A vetélkedő döntőjén városunk általános iskoláinak felső tagozatos diákjai vettek részt. A vetélkedőt immár negyedik alkalommal rendezték meg a Váci Mihály Általános iskola pedagógusai. A vetélkedőt megelőzően Schmidt Csaba polgármester együttműködésre kérte fel a tatabányai diákokat. A Jó szerencsét emlékév jubileumi rendezvényeire a fiataloktól is várják az ötleteket, javaslatokat, hogy korosztálytól függetlenül maradandó emléket és élményt tudjunk nyújtani, mind az itt élőknek, mind a városunkba látogatóknak. A három fordulóból álló Jó szerencsét! helytörténeti vetélkedőre idén közel 250 tatabányai diák nevezett, a szerdai döntőbe 75-en jutottak be. A gyerekek a város történetéből, bányászati hagyományaiból készültek fel. A Gallai Rezső helytörténész könyveire épülő helyismereti teszt kitöltése mellett, a diákoknak szintén egy teszt során, a Szabadtéri Bányászati és Ipari Múzeum hatajtós házaiban látottakból kellett beszámolniuk.

A Jó szerencsét, Tatabánya! helytörténeti városi vetélkedő döntőnek eredményei:

Az 5-6. osztályosoknál első helyen végzett a Tarjáni Általános Iskola Időutazók csapata. Arany minősítésű díjat kapott a Váci Általános Iskola Kutatók csapata. Ezüst minősítéssel végzett: A Dózsa iskola Ezüst Turul és Lucky elnevezésű csapata, valamint a Váci iskola Fekete csapata. Bronz minősítéssel végeztek a vácis Reneszánsz Bányászok, a dózsás Bányászlányok, a Váci iskola Kutatók és a Dózsa iskola Csillések csapata.

A 7-8. osztályosok vetélkedőjén első lett a Móra Általános Iskola Agyatlanok nevű csapata. Arany minősítéssel végzett: a Váci iskola Kutatók, a Bárdos iskola TBányászok, a Váci iskola Bányászlányok elnevezésű csapata. Ezüst díjat kapott a Dózsa iskola Vájárok nevű csapata, a Vácis Múltfürkészők, a Kodály iskola Rózsaszín Párducok és a Váci iskola Kolombusz nevű csapata. Harmadik helyezést értek el az Árpádos Észbányászok, a Dózsa iskola Bányász Csapata és a Szupercsajok, a Móra iskola Batman elnevezésű csapata, a Kodály iskola tatabányai Baglyok, a Bárdos Csilletoló Csirkefogók, a Kodályos Jövő reménységei illetve a Váci iskola Aranyásók nevű csapata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.