Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Május 27. 11:13, hétfő | Helyi

Jogosulatlanul vette igénybe a kedvezményt

Jogosulatlanul vette igénybe a kedvezményt

Közokirat hamisítást követett el a tatabányai G. Krisztina, mikor a testvére nevére kiállított, 50%-os utazásra jogosító utalvánnyal közlekedett a vonaton.

Egy állomás választotta el úti céljától, mikor a jegyellenőr rajta kapta a bliccelésen. Budapesten váltott jegyet a gyanúsított 2013. május 26-án. A jegypénztárban félárút kért Tatabányáig, mondván közalkalmazottként ez jár neki. A pénztáros nem vitatta a kedvezmény jogosságát, az igazoló szelvényre rányomta a pecsétet és kiadta a kért papírt. 16 óra körüli időben a vonat Szárligetnél járt, ekkor érkezett a jegyvizsgáló G. Krisztinához, aki átadta a kért dokumentumokat, a kedvezményre jogosító papírost is. Erről az ellenőr azonnal megállapította, hogy hamis. Kérte az utas személyigazolványát, de megtagadta átadását, ezért a jegyvizsgáló értesítette a rendőrséget.

Tatabánya állomáson várták az egyenruhások az asszonyt, aki a rendőröknek már nem mert nemet mondani. Odaadta iratait. A járőrök megállapították, hogy az utazási kedvezmény a nő testvérét illeti meg, az ő nevére állította ki munkáltatója. G. Krisztina ellen – szabadlábon hagyása mellett – közokirat-hamisítás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság.

Képünk illusztráció!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.