Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Május 08. 09:40, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Jól halad az utak javítása

Jól halad az utak javítása

Miközben Tatabányán folyamatosak az útfelújítások, önkormányzatunk a kisebb úthibák kijavításáról sem feledkezik meg.

A különböző városrészekben a tervek szerint halad az utak tavaszi-nyári kátyúzása, jelenleg a felsőgallai Széchenyi utcában dolgoznak a szakemberek.Idén az önkormányzat első körben 40 millió forintot fordít a tavaszi-nyári kátyúzásra a mostani munkálatok során, de a költségvetésben 65 millió áll rendelkezésre erre célra. A kátyús útburkolat rendbe hozása folyamatosan zajlik a különböző városrészekben, az Erőmű-lakótelepen, a Határ úton és a Verseny utcában, a Ságvári úton, illetve a Gál-lakótelepen például már elkészültek a kisebb útjavítások, jelenleg a felsőgallai Széchenyi utcában hozzák rendbe az útburkolatot. A tavaszi-nyári kátyúzási munkálatok keretében többek között a Komáromi, a Mártírok, a Köztársaság, az Ifjúmunkás és a Népház úton, továbbá a Kodály téren és a Cseri lakótelepen is kijavították az úthibákat.A kátyúzás során az elöregedett, töredezett útburkolatot a kötőrétegig távolítják el a szakemberek, majd a mélyedés portalanítása, valamint az új burkolat tapadását biztosító emulzió kiöntése után terítik el a 200 fokra melegített aszfaltot. Az új réteg hengerlése után a széleket ismét bitumenes emulzióval öntik ki, ezzel biztosítva az aszfalt tartósságát. Az idei, a szokásosnál enyhébb tél miatt szerencsére kevesebb kátyú keletkezett városunk útjain, amennyiben azonban az utakon közlekedők úthibát észlelnek, jelezzék azt felénk, hogy biztonságosabb legyen a közúti forgalom településünkön. Ennek legegyszerűbb módja a Hibabejelentő használata a városi honlapon, ahonnan az illetékes kollégák azonnal értesülnek a panaszról, és megtehetik a szükséges intézkedéseket. Új szolgáltatásként ugyanitt még fotót is küldhetnek a problémás területről. A hibabejelentő az alábbi linken érhető el: hibabejelentő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.