Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Május 30. 13:00, szerda | Helyi

Újrahasznosított térkövekkel szépülhetnek

Újrahasznosított térkövekkel szépülhetnek

Schmidt Csaba kezdeményezésére a Fő tér felújítási munkálatainak során elbontott és újra felhasználható, mintegy ötezer négyzetméter térköveket igényelhettek a városi intézmények, hogy szebbé tegyék környezetüket.

”A két fordulóban elbírált kérelmek értékelése során a szakmai, műszaki szempontokat és az egyes intézmények sajátos helyzetét figyelembe véve, illetve méltányolva igyekeztem a lehető legigazságosabb módon dönteni. Remélem, hogy a húsz intézménynek adományozott térkövekkel önkormányzatunk érdemben hozzájárulhatott az intézmények városunk közösségéért folytatott munkájához.” – fogalmazott a polgármester. Megtudtuk tőle azt is, hogy a beérkezett kérelmek összegzése alapján az intézmények és önkormányzati képviselők által igényelt térkövek mennyisége nagyságrenddel meghaladta a bontás során jó minőségben eltávolított, így újra felhasználható kövek rendelkezésre álló mennyiségét.

Az első fordulóban nyolc intézmény összesen 1359 négyzetméter térkövet kapott újrahasznosítására. Közönségforgalmú járda építésére a Jászai Mari Színház, Népház, a Dózsakerti Óvoda a közlekedők burkolására, a Turul Óvoda a bejárat burkolására, a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat a bejárat, az udvar burkolására, a Szent Erzsébet Óvoda a belső udvar felújítására, az Arany János Óvoda a járdafelületek javítására, a Kertvárosi Óvoda kerti padaljzat kialakítására, az Óvárosi Általános Iskola az udvarra vezető terület burkolására.

A második fordulós döntés során tizenkét intézmény összesen 3597 négyzetméter térkőhöz jutott, hogy szépíthesse területét. A Bánhidai Református Egyházközség parkolójának kialakítására kapta, a József Attila Megyei Könyvtár közterületeinek burkolására. A Szent Margit Általános Iskola az udvar burkolására, a Kodály Zoltán Óvoda babaház kialakítására, az Egyesített Bölcsődék Módszertani Bölcsőde járda borítására, a Micimackó Óvoda a gyermek kerékpározó felújítására, a Dózsa György Általános Iskola járdajavításra, a Puskin Művelődési Ház parkoló kialakítására, a Jókai Mór Óvoda udvarborítására, a Kertvárosi ÁMK Bolyai Általános Iskola parkolóhely burkolására, a Kertvárosi ÁMK Kőrösi Cs. Sándor Általános Iskola az udvar burkolatcseréjéhez, a Németh Nemzetiségi ÁMK Széchenyi István Általános Iskola az udvar burkolásához.

Mint ismert, Tatabánya önkormányzata és az Árpád Kft. több mint 970 millió forintos európai uniós támogatásban részesült az Új Széchenyi Terv keretein belül a városközpont felújítására. A beruházás összköltsége mintegy másfél milliárd forint. A beruházás célja, hogy a belváros vonzó, sokféle funkcióval bíró modern építészeti együttessé alakuljon. Megújul a többi között az Életfa tér, a Fő tér, lesz mélygarázs és kávéház, valamint gazdasági szolgáltatóház.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t