Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. November 09. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Jubileumi dzsessz-évad

Jubileumi dzsessz-évad

A Dresch Quartet fellépésével kezdi meg tízedik, jubileumi évadát november 12-én a Dzsesszerda elnevezésű zenei rendezvénysorozat az Erkel Zeneiskolában.

A részletes programokról a két főszervező, Pleier Tamás önkormányzati képviselő és Ludányi Tamás, a Dallam Alapítvány vezetője adott tájékoztatást. Pleier Tamástól megtudtuk: a 2005-ben indult programsorozat célja, hogy a megszűnt jazztáborok örökségét képviselve, rendszeres megjelenési lehetőséget biztosítson a műfajnak. A koncerteken évek óta a hazai jazzélet klasszikusai lépnek fel, de minden évadban lehetőséget biztosítanak a helyi zenészek bemutatkozásának is. A jubileumi évad a Dresch Quartet novemberi fellépését követően decemberben Botos Eszter és barátai fellépésével folytatódik, a tervek szerint pedig a jövő évben a nürnbergi konzervatórium professzorának kvartettje is koncertet ad az Erkel Zeneiskolában – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

A koncertekkel a zenekedvelő közönség kinevelése, a jazz-szerető tatabányaiak táborának növelése a célunk – fogalmazott Ludányi Tamás, aki hozzátette: a tematikus Dzsesszerdák hagyományait folytatva komoly, klasszikus zenész, Dresch Mihály koncertjével indul az évad, decemberben pedig ismét énekesnőt, Botos Esztert látnak vendégül. A koncertek feltételeit Tatabánya Megyei Jogú Város, a Dallam Alapítvány, és az AGC biztosítja, védnöke Pleier Tamás önkormányzati képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.