Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. November 18. 08:07, vasárnap | Helyi

Kábel- és vastolvajt fogtak a zsaruk Oroszlányban

Kábel- és vastolvajt fogtak a zsaruk Oroszlányban

Kábeltolvajt értek tetten az oroszlányi rendőrök 2012. november 17-én hajnalban Oroszlányban.

- A Bánki Donát út egyik tömbházának tetején, az épület falán végigfutó vezetékeket vágta el és tekerte össze, hogy azokat később értékesítse.
A járőrök a lépcsőházakat ellenőrizték, korábban ugyanis gyakran jártak be oda a hajléktalanok, hogy az éjszakát meleg helyen töltsék. Az egyenruhások belépve az egyik lakótömbbe, tetőteréből zajt hallottak. Megnézték, mi lehet a zaj forrása, ekkor érték tetten a 27 éves oroszlányi férfit, aki épp a falon végigfutó műanyag csatornában lévő kábeleket próbálta levágni egy tapétavágó kés pengéjével.
A férfi a helyszínen beismerte, hogy a kábeleket elvitte volna és az azokban található rezet eladta volna. Elmondta azt is, hogy a szomszédos lépcsőházban is járt. Ott a járőrök mintegy 7 méternyi réz kábelt találtak összetekerve, készen arra, hogy a tolvaj magával vigye.
A gyanúsítottat a rendőrök előállították az Oroszlányi Rendőrkapitányságra, ahol a Bűnügyi Osztály dolog elleni erőszak alkalmazásával elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanújával indított ellene eljárást és kezdeményezi gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

- Lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két oroszlányi fiatalemberrel szemben az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A járőrök érték tetten őket 2012. november 16-án, miután darabjaira szedve egy vasajtót cipeltek a városban.
A 18 éves gyanúsított elfogása előtt nem sokkal hatolt be egy oroszlányi családi ház udvarára, majd onnan eltulajdonított egy vasajtót. A lopott tárggyal már haza felé tartott, mikor összetalálkozott egy ismerősével, akitől segítséget kért az ajtó szétszedéséhez, majd annak további cipeléséhez. A 19 éves férfi tudta, hogy bűncselekmény elkövetésében segédkezik.
Ekkor állították meg őket a rendőrök, akiknek ellentmondásosan nyilatkoztak az ajtó eredetét illetően. A járőrök elfogták és előállították őket az Oroszlányi Rendőrkapitányságra, majd további intézkedés céljából átadták őket a nyomozóknak. A két fiatalember részletes beismerő vallomást tett. Ellenük lopás elkövetése miatt indított eljárást az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.