Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2014. Március 14. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: www.police.hu

Kapcsoljon! - háromnapos fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség

Kapcsoljon! - háromnapos fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a rendőrök Komárom-Esztergom megyében.

Háromnapos fokozott ellenőrzést tartott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság 2014. március 10-től 12-ig. Az egész megyére kiterjedő akció során az egyenruhások a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték. A három nap alatt ellenőrzött gépjárművezetők közül 23-an nem kötötték be magukat, két esetben pedig a járművezető elmulasztotta a gyermekbiztonsági rendszer használatát.

Az egyenruhások összesen 237 járművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, mely nyolc esetben lett pozitív. A szabályszegőkkel szemben egy alkalommal került sor vezetői engedély, míg négyszer hatósági engedély elvételére. Közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 88 járművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök, míg 30 esetben közigazgatási eljárást indítottak. Három személyt előállítottak, öt fővel szemben pedig figyelmeztetéssel éltek.

Az egyenruhások több éves tapasztalat alapján állítják, hogy a biztonsági öv nem egy esetben életet mentett, vagy menthetett volna, ha a balesetet szenvedettek használták volna. Az is biztos, hogy közúti közlekedési baleset bekövetkezése esetén a sérülések súlyossági foka is csökkenthető, ha a járműben utazók bekapcsolják a biztonsági övet, a gyermekek az életkoruknak megfelelő gyermekülésben ülnek, a motorosok és kerékpárosok pedig bukósisakot viselnek. Európában a közúti közlekedők 90 százaléka használja a passzív biztonsági eszközöket. A balesetek megelőzése érdekében a következő hetekben további fokozott ellenőrzésekre kell számítaniuk a közlekedőknek Komárom-Esztergom megyében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.