Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Június 01. 13:59, péntek | Helyi

Kezdődik a Művelődési Ház felújítása Környén

Kezdődik a Művelődési Ház felújítása Környén

A tatabányai székhelyű T-Mátrix Kft. kezdheti meg hétfőn a környei Művelődési Ház felújítási munkálatait, amelyek a tervek szerint október elsejéig tartanak.

A majdnem nettó 90 millió forint értékű rekonstrukcióról szóló kivitelezői szerződést pénteken Beke László polgármester és Ádám Katalin ügyvezető, tulajdonos látta el kézjegyével.

Közel nettó 90 millió forint értékű beruházás, a művelődési ház felújítása kezdődik meg Környén hétfőn, a kivitelezési munkálatokat a közbeszerzési eljárás során a tatabányai székhelyű T-Mátrix Kft. nyerte el, Beke László polgármester és Ádám Katalin ügyvezető, tulajdonos pénteken szentesítette az erről szóló szerződést. A társaság korábban már bizonyított a községben, a polgármesteri hivatal 2009-2010-es, bővítéssel egybekötött rekonstrukcióját is ők végezték el.
Az önkormányzat a mostani munkálatokhoz 55 millió forintos támogatást nyert el, s az önrésszel kiegészített összegből nem csupán az épület újulhat meg október elejéig, a művelődési központból „Integrált Közösségi Szolgáltató Tér” válhat.
A beruházás tartalmazza a nyílászárók cseréjét, gépészeti felújítást, fűtéskorszerűsítést, tetőrekonstrukciót, külső hőszigetelést, valamint az akadálymentes környezet kialakítását, amely a kerekesszékkel közlekedők számára a bejáratnál egy emelőrendszert is biztosít.
A külső megújuláshoz természetesen új tartalom is párosul a jövőben: a fiatalok a teleház szobában érik el az ifjúsági információs pontot, így egyetlen helyszínen gyűjthetnek információkat rendezvényekről, programokról, továbbtanulásról, pályázatokról, munkalehetőségekről, s az egyes tanácsadók elérhetőségeiről. Mindemellett az internet hozzáférés és könyvtár is biztosított lesz, de filmklub, kirándulások/túrázások, tábor, színházlátogatás, csoportos fesztiválozás, felvilágosítás, s különböző versenyek és szakkörök is várják majd a megújult térben a fiatalokat és időseket egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t