Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Június 21. 14:54, csütörtök | Helyi

Kicsengettek a gyerekeknek és a szülőknek is

Kicsengettek a gyerekeknek és a szülőknek is

Komárom-Esztergom megye valamennyi általános és középiskolájában megkezdődött a nyári szünet, amelyet már olyan nagyon vártak a gyerekek. Ahhoz, hogy a szünidő gondtalan és problémamentes legyen, tartsunk szem előtt néhány tanácsot.

A szülők többség nem tud a nyári szünet egészben otthon maradni gyermekével és sok családban a nagyszülői felügyelet sem megoldott, így az ilyen családok gyermekei kulccsal a nyakukban egyedül töltik a nap nagy részét. Esetükben a csellengés, csavargás, „lógás” hamar meggondolatlan, buta, esetleg törvénysértő dolgokhoz tud vezetni, ezért a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a szülőket, hogy igyekezzenek értelmes lefoglaltságot találni gyermekeik számára. A jó szórakozáshoz már egy labda is elegendő.

A gyerekeknek mondják el minden nap, hogy idegenekkel ne álljanak szóba és legfőképp ne szálljanak be idegen autóba. Ne dőljenek be, ha ajándékokat ígérnek /pl. mobil, Mp3 lejátszó, játék szoftver stb…/! Alig ismert haverokat, ismerősöket ne vigyenek fel a lakásba. Nagyobb pénzösszeget se adjanak a gyermekek kezébe és mindig tartsák számon, hová megy, hol fog tartózkodni és mit fog csinálni aznap gyermekül.

A gyermekekkel a nap végén beszélgessenek el a szülők. Ha valami olyan történik velük a nap folyamán, amely szokatlan, kellemetlen, vagy nem érti, feltétlenül meséltessük el velük, ne maradjanak bennük megválaszolatlan kérdések, érthetetlen gondolatok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t