Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Május 24. 11:59, péntek | Helyi

Kifosztották a játszótéri édesség automatát a fiatalkorúak

Kifosztották a játszótéri édesség automatát a fiatalkorúak

Két fiatalkorú fiút vett őrizetbe 2013. május 23-án a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Beismerő vallomásuk szerint több vagyon elleni bűncselekményt is elkövettek az elmúlt napokban.

A gyanúsítottak egyike épp, hogy betöltötte 15 életévét és társa sem sokkal idősebb, máris belülről ismerhették meg a Tatabányai Rendőrkapitányság fogdáját. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két fiú 2013. május 21-ről 22-re virradóra a tatabányai Máltai Játszótéren feltört egy édesség automatát és abból ellopta a csokikat, cukrokat. Először a gép alsó részéből pakoltak ki. A lopott édesség felét megették, majd visszamásztak a játszótér területére és a többi finomságot is elhozták. Az egyik kukából szedték ki szemeteszsákot, abba pakolták bele a több tízezer forintot érő nyalánkságot.
A fiúk azonban nem elégedtek meg ennyivel, a város egy másik részében újra próbálkoztak. Akkor cigarettát akartak szerezni. Ez esetben már felkészültek voltak, egy kalapácsot is vittek magukkal, de a kis abc ajtóüvege ellenállt az ütéseknek, így oda nem sikerült bejutniuk. A sikertelenség nem szegte kedvüket. Tovább mentek a Fő tér felé, ahol egy mobil telefonokat árusító üzlet ajtaját is megpróbálták berúgni. Bejutni nem sikerült, a riasztó viszont megszólalt, így gyorsan továbbálltak.
2013. május 22-én Tatára néztek át a gyanúsítottak. Konkrét céljuk volt, egy ékszerészhez akartak betörni. Korábban már jártak ott és megnézték, mit lehetne elvinni az üzletből. Ide is vitték magukkal a kalapácsot, csavarhúzót, kesztyűket. Az ékszerbolthoz vezető úton egy trafikot találtak, tele cigarettával. Megpróbálták eltulajdonítani a dohányt, de ezúttal is megállította őket a riasztó. Ezután következett a kiszemelt üzlet. A kirakatüveget sikerült betörni, de elvinni onnan nem maradt idő, mert jöttek a rendőrök. Időben elfutottak, de szerencséjüknek nem sokáig örülhettek. 2013. május 23-án a tatabányai nyomozók elfogták őket.
A két fiatalkorú ellen – őrizetbe vételük mellett – több rendbeli vagyon elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.