Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Február 14. 11:15, péntek | Helyi

Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütötte el a gyalogost

Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütötte el a gyalogost

A 79 éves asszonyt a mentők kórházba vitték.

A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy személygépkocsi egy 79 éves asszonyt Tatabányán 2014. február 12-én délelőtt. A rendelkezésre álló adatok szerint a járművet vezető 39 éves nő későn észlelte az úttesten szabályosan átkelő asszonyt. A gyalogost a mentők a helyszínről kórházba vitték. Egy nappal korábban egy elsőbbségadás kötelező közúti jelzőtáblát hagyta figyelmen kívül egy gépjárművezető, amikor Tatabánya belterületén elgázolt egy kerékpárral közlekedő 53 éves asszonyt, aki a baleset következtében megsérült. Az elmúlt hetekben több hasonló baleset is történt Komárom-Esztergom megyében, többségében lakott területen belül. A balesetek legfőképp a relatív sebességtúllépés és az elsőbbségi szabályok megsértése miatt következtek be.

Kedvezőtlen időjárási körülmények között a gyalogosok általában nem elég körültekintők és kevésbé figyelnek a közlekedés más résztvevőire. Ebből adódóan a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy mindig fokozott figyelemmel és a sebesség csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, valamint azokat a helyeket, ahol fokozottan kell számolni gyalogosok megjelenésére!

A változékony időjárás veszélyt jelenthet a közlekedők számára. A sokszor tavasziasnak tűnő változékony időben az autósok nem számítanak a balesetveszélyes nedves, jeges úttestre, ezért a balesetek elkerülése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a jármű sebességének helyes megválasztására. A kora esti órákban vagy éjszaka, korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellényt nem viselő gyalogosok és kerékpárosok fokozottabb veszélynek vannak kitéve a közúton, ezért a mellények viselése ilyenkor még nagyobb jelentőséggel bír. A gyalogosok is sokat tehetnek a balesetek megelőzése érdekében. Lakott területen kívülminden esetben haladjanak a forgalommal szemben, így jobban látják a szemből érkező járműveket és csak akkor lépjenek az úttestre, ha meggyőződtek az áthaladás veszélytelenségéről!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.