Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Június 11. 11:57, hétfő | Helyi

Kincset találtak Környén a Bem utca környéki gyerekek

Kincset találtak Környén a Bem utca környéki gyerekek

Kincsesládára bukkantak Környén, a „Játszótéri szigeten” a Bem József utca környéki gyerekek szombat délután.

Láthatóan a „kincsek” felfedezése mellett a hozzá elvezető út és olykor „embert próbáló” akadályok leküzdése jelentette számukra a nagyobb élményt.
A különleges kincsvadászatra az Észak-Dunántúli Ifjak Egyesülete és Tromposch Ágnes invitálta a gyerkőcöket, ők pedig lelkesen keltek Willam Kidd nyomába. A legenda szerint ugyanis a híres kalóz bejárta az egész világ valamennyi óceánját, s útjai során rettentő mennyiségű kincset rejtett el a „Bem Szigeten”, mely később „Játszótéri Sziget” néven vált híressé. A kisebb, nagyobb fiúk és lányok szombaton egy térkép segítségével mindent megtettek azért, hogy kiderítsék, hol a láda?
A feladatokban szerepelt piramis „lebontása”, hajójavítás, függőhídon és veszélyes sodrású patakon való átkelés, banánevés kéz használata nélkül, s tengericsillag gyűjtés. A kicsiket végig segítette Majkóca, a majom, legvégül pedig a csillagjai elvesztése miatt sírdogáló sellőlány árulta el hálából a kincsesláda helyét, amit pillanatok alatt magukhoz ragadtak a gyerekek.
A láda pedig örömükre természetesen mindenféle játékot, gyümölcsöt, s édességet rejtett. A finomságok igen rövid idő alatt elfogytak, a többnyire homokozóban használatos játékok viszont maradtak a Bem utcai játszótéren, s a szervezők és a program költségeit közösen vállaló szülők reménye szerint még maradnak is jó ideig.
A gyerekek nevében köszönet a szervezőknek, az ÉDI segítőinek, a kincsesláda meglepetéseit fedező és finomabbnál-finomabb süteményeket készítő szülőknek, s egyáltalán nem utolsó sorban Szász-Bús Beatrixnak a támogatásért és a trambulinért!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t