Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Május 16. 10:19, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Kisiskolások vetélkedtek

Kisiskolások vetélkedtek

Az Ipari Skanzenben tartották a „Jó szerencsét!” Vetélkedő döntőjét, melyet tizenegyedik alkalommal rendeztek meg a József Attila Általános Iskola pedagógusainak kezdeményezésére.

A százhét gyermeket a helytörténeti tudáspróba előtt Schmidt Csaba polgármester köszöntötte, ahol a bányászhagyományok ismeretének fontosságára is kitért.A Bányász Himnusz eléneklése után a városvezető a döntőbe jutott gyerekekhez, és az őket kísérő felnőttekhez szólt, a bányászat városunkat érintő hatásáról, amelyben kiemelte: nem szabad elfelejtenünk, hogy a bányászat tette várossá, később pedig megyeszékhellyé Tatabányát. Schmidt Csaba elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy a mai fiatalság is ismerje városunk történelmét és tiszteljék múltunkat. Miután „Jó szerencsét! kívánt a polgármester mindenkinek, meghallgatták Baranyák Tamás kisiskolás bányászhagyományokról szóló saját versét, amellyel a legjobbnak bizonyult társaival szemben.
Horváth Istvánnétól, aki a verseny egyik főszervezője, megtudtuk: az általános iskola második-harmadik- és negyedik osztályos tanulóinak egy 13+1 feladatot tartalmazó totót kellett kitölteniük. A legkisebbek közül két „Jókais” diák végzett az első helyen: Szegedi Nóra és Konrád Ádám. A harmadikosok között Locker Bianka bizonyult a legfelkészültebbnek a Széchenyi iskolából, ahonnan a negyedikesek legjobbja is érkezett: Baranyai Nadin.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.