Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Október 14. 06:00, kedd | Helyi
Forrás: www.police.hu

Kiterjedt vevőkörrel rendelkeztek az oroszlányi kábítószeresek

Kiterjedt vevőkörrel rendelkeztek az oroszlányi kábítószeresek

A gyanúsítottak árulták és fogyasztották is a kábítószert.

Hat férfit állítottak elő az oroszlányi rendőrök 2014. október 11-én. Köztük voltak, akik a gyanú szerint a nap során kábítószernek minősülő anyagot vásároltak és fogyasztottak, illetve akik árulták a bódító hatású szert. Elsőként a 31 éves L. Krisztiánt fogták el vásárlás közben. Barátja szállította a kereskedő által megadott címre. A jármű átvizsgálásakor a rendőrök ismeretlen eredetű növényi származékot találtak a kocsiban, melyet a nyomozók lefoglaltak. L. Krisztiánnal szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, mely pozitív lett, így ellene kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.


A nyomozók ezután az eladó otthonához mentek. Már tartott a házkutatás, mikor újabb vásárló, a 31 éves P. Krisztián kopogtatott a lakás bejárati ajtaján. A férfit a rendőrök előállították a rendőrségre, ahol ellene, pozitív kábítószer-gyorstesztje miatt kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult. A lakásban lakó 25 éves P. Istvánt és a szintén 25 éves H. Imrét szintén az Oroszlányi Rendőrkapitányságra vitték a nyomozók, őket kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a rendőrök. A két férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. Bevallották, hogy több hónapja üzletelnek a tiltott szerekkel. Maguk is fogyasztók és kiterjedt vevőkörrel rendelkeztek.



A nyomozók ezt követően kiderítették, hogy P. István és H. Imre a kábítószert egy oroszlányi férfitól vásárolták. Őt szintén még aznap elfogták a rendőrök. A 27 éves F. Tibor otthonában tartott házkutatáson a hűtőszekrényben kábítószergyanús anyagot találtak, melyet lefoglaltak. A gyanúsítottat, kihallgatását követően, kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette, a többiek szabadlábon védekezhetnek az eljárás során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.