Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2018. Január 25. 13:41, csütörtök | Helyi

Kivizsgálják a gyermekorvosi ügyelettel kapcsolatos észrevételeket

Kivizsgálják a gyermekorvosi ügyelettel kapcsolatos észrevételeket

Az önkormányzat vizsgálat lefolytatására kérte fel a városban orvosi ügyeletet biztosító Inter-Ambulance Zrt.-t egy, a gyermekorvosi ügyelettel kapcsolatos, az interneten útjára indult petíció kapcsán.

A kifejezetten egy gyermekorvos kapcsán felmerült negatív tapasztalatokról konkrét bejelentések eddig nem érkeztek a hivatalhoz, ezért nem indulhatott korábban vizsgálat az ügyben.

Az Inter-Ambulance Zrt. 2017. július 1-jétől működteti Tatabányán a háziorvosi ügyeletet. A szolgáltató számos nagyvárosban, több mint 3 millió embernek nyújt orvosi ügyeleti ellátást, a működéshez szükséges érvényes engedélyekkel rendelkeznek, és munkásságuk szakmailag sem kérdőjelezhető meg, hiszen a felügyeletüket ellátó Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya is rendszeresen ellenőrzi tevékenységüket, úgy, mint más hasonló szolgálatot ellátó egységekét.

Az elmúlt időszakban az Inter-Ambulance Zrt. 7211 beteget látott el városunkban, összesen 24 orvost foglalkoztat Tatabányán, ebből 10 gyermekorvos. Az interneten napvilágot látott petíció aláírói sem az orvosi ügyelet működésének egészét bírálják, panaszuk kifejezetten egy gyermekorvos ellen irányul, így az önkormányzat óvva int az általánosítástól. A város hivatalához egyébként az elmúlt hónapok során összesen két esetben érkezett jelzés a szolgáltatás minőségére vonatkozóan, azonban azokban konkrét panaszt egyik esetben sem fogalmazott meg a bejelentő, csupán általánosságban beszélt észrevételeiről.

A kifogásolt gyermekorvos miatt reflektorfénybe került szolgáltatót vizsgálat lefolytatására kérte fel az önkormányzat. Egyben kéri az itt élőket, amennyiben a jövőben bármilyen problémát tapasztalnak az orvosi ügyeleti ellátás körül, mihamarabb jelezzék azt a kifogásolt vizsgálat időpontjának pontos megjelölésével a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának (2800 Tatabánya, Bárdos László utca 2., e-mail: nepegeszsegugy@komarom.gov.hu) vagy Dr. Berkovics Gergely jegyzőnek (2800 Tatabánya, Fő tér 6., e-mail: jegyzo@tatabanya.hu), hogy vizsgálatot lehessen indítani!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.