Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 28. 18:56, vasárnap | Helyi

Komárom-Esztergom megyében is felkészült a Rendőrség a hideg időkre

Komárom-Esztergom megyében is felkészült a Rendőrség a hideg időkre

A hideg időjárás minden évben komoly veszélyt jelent a hajléktalanok számára. Az elmúlt év októberétől idén márciusig a rendőrség 4901 esetben intézkedett hajléktalanokhoz köthető eseményekkel kapcsolatban.

Sajnos a téli időjárás következtében 12 haláleset is bekövetkezett, ugyanakkor számos életet sikerült megmenteni, hiszen 1154 alkalommal mentő és krízis gépjármű igénybevételére is szükség volt.

A rendőrség felkészült az elkövetkező hideg hónapokra, a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásában történő közreműködésre. Ennek érdekében a jól bevált gyakorlatnak megfelelően a rendőrség felvette a kapcsolatot a hajléktalanokat segítő, támogató karitatív szervezetekkel, illetve krízis központokkal. Együttműködik az önkormányzatokkal, a különböző társadalmi és civil szervezetekkel különösen a stratégiai partnerének számító polgárőr egyesületekkel, valamint a közterület-felügyelet és a társ-rendvédelmi szervek munkatársaival.

A társszervekkel a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. október 25-én koordinációs értekezletet tartott az Utcai Segítők Szociális Egyesültének tatabányai székházában, ahol bemutatásra kerültek azok a konténerlakások, melyek 23 hajléktalannak nyújtanak menedéket a rendkívüli időben.

A hideg idő azonban nem csak a fedél nélkül élőket veszélyezteti, hanem a falvakban élő időseket is, akiknek életkörülményei sok esetben nem nyújtanak megfelelő védelmet a zord idővel szemben. A tragédiák megelőzése érdekében a helyi rendőri szervek a segítő karitatív szervezetekkel, tanyagondnokokkal közösen, polgárőrök bevonásával rendszeresen ellenőrzik a falvak idősek lakta utcáit, valamint a nagyobb közösségektől távol eső tanyákat.

Mindannyiunk érdeke, hogy a rászorulókon segíteni tudjunk, így a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy haladéktalanul értesítsék a hatóságot, ha a hideg időjárás következtében emberek életének veszélyeztetéséről van információjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.