Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2014. Február 27. 00:00, csütörtök | Helyi

Komárom-Esztergom megyében is népszerű a Babakötvény

Komárom-Esztergom megyében is népszerű a Babakötvény

Tatabányára látogatott dr. Dancsó József a Magyar Államkincstár nemrégiben kinevezett elnöke. A szervezet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága mindent megtesz annak érdekében, hogy mosolyt varázsoljon az ügyfelek arcára

Sokak számára ismerős lehet a Kincstár tatabányai épülete, hiszen ide térnek be az ügyfelek családtámogatási ügyeket intézni – havonta 48 ezer család részesül családtámogatási ellátásban –, itt nyitható a Start-értékszámla papír, igényelhető a nagycsaládosok gázár-támogatása is, de lakástámogatási ügyekkel kapcsolatban is itt lehet intézkedni.
Dr. Dancsó József elnök a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Tatabánya fontos helyet foglal el a Kincstár országos szervezetében. Hozzátette: az ügyfelek magasabb színvonalú, hatékonyabb kiszolgálása érdekében kényelmesebb, nagyobb alapterületű, „baba-mama barát”, a nyári meleg napokban klimatizált családtámogatási ügyféltér kialakítására kerül sor, hiszen évente közel 24 ezer ügyfél keresi fel személyesen őket. Az 5 szintes épületben – a több éve várt felújítás következtében – az ügyfelek ügyintézési körülményeit nagymértékben segítő lift kiépítésére kerül sor. A főbejárat szélesítésével a mozgáskorlátozott rámpa korszerűsítésével a kerekes székes és babakocsis ügyfelek épületbe történő bejutását, személyes ügyintézési lehetőségének megkönnyítését segíti elő a Kincstár.
Az elnök azt is elmondta, hogy 2013-ban a Kincstár Komárom-Esztergom megyében 77 önkormányzat és 7 többcélú kistérségi társulás finanszírozásával, ellenőrzésével foglalkozott.
Dr. Dancsó József elnök az állampapír forgalmazással kapcsolatosan elmondta: az állam biztos pénzügyi partner mindenki számára, ugyanis az állampapírok jelentik a legbiztonságosabb és sokszor az egyik legmagasabb hozamú befektetési lehetőséget.
Wurczer Irén igazgató elmondta, hogy az igazgatóság feladatait 105 munkatárs végzi, akik jelentős szakmai tapasztalatokkal bírnak, elsődleges céljuk pedig az ügyfelek minőségi kiszolgálása. Az igazgató asszony elmondta, hogy a Babakötvény 2013. december 2-ai bevezetése óta 456 számlát nyitottak a szülők, amelyeken – 2014. február 24-i adatok szerint – 72,5 millió forintot helyeztek el, ezzel együtt pedig 966 darab Start-értékpapírszámlán 126,1 millió forintot tartanak nyilván a megyében.
Az igazgató elmondta, hogy a feladatellátás hatékonyságához hozzájárul, hogy a kulturált körülményeken felül, udvarias, nagy szakmai gyakorlattal rendelkező munkatársak állnak a Kincstárhoz betérő ügyfelek rendelkezésére.
A találkozó jó hangulatban zajlott, dr. Dancsó József elnök pedig elmondta: a Kincstár célja, hogy hatékony legyen az ügyintézés, legyen szó egyéni vagy intézményi ügyfélről.

Kincstár elérhetőségei: ITT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.