Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. November 29. 09:15, péntek | Helyi

Könnyebb fűtéskorszerűsítésre pályázni Tatabányán

Könnyebb fűtéskorszerűsítésre pályázni Tatabányán

A korábbi, szigorúbb feltételekhez képest jövőre már a lakók többségi akarata elegendő lesz ahhoz, hogy egy-egy társasház indulhasson az önkormányzat által támogatott fűtéskorszerűsítési programon

További újdonság, hogy komplett épületszigetelés esetén már a lakótér alatti fűtetlen helyiségek, födémek, szélfogók és árkádok szigetelésére is kérhető támogatás - tájékoztatott a beruházásokat szervező, önkormányzati tulajdonú társaság ügyvezetője.

Moskovics Krisztina elmondta, az új feltételekkel még decemberben kiírják a pályázatokat. Költségosztós módszer esetén radiátoronként 8.500 forint az önerő, ez általában a beruházás 25 százaléka. A 75 százalékot eredményes pályázat esetén az önkormányzat biztosítja. Egyedi mérős korszerűsítésnél radiátoronként 21.500 forint a támogatás.
Jövőre már a lakók többségi akaratának meglétével megvalósítható a beruházás, míg korábban 80, illetve 100 százalékos részvételhez volt kötve az indulás. A megváltozott szabályozással a helyi rendelet követte a törvényi változásokat. A pályázat beadásáról a társasháznak kell érvényes határozatot hozni, ebben nem történt változás.
Az elmúlt négy év alatt fűtéskorszerűsítést végrehajtott 2.520 lakás adatai szerint a szabályozható és mérhető fűtéssel átlagosan 30 százalékos energia-megtakarítást értek el a lakók. Ahol ez a beruházás épületszigeteléssel párosult, a megtakarítás minden esetben meghaladta az 50 százalékot.
Az épületszigetelési pályázaton úgy lehet indulni, ha már megtörtént a fűtéskorszerűsítés, vagy mindkét beruházást egyszerre végzik el. Itt ötven százalék önerő mellett 25 százalékos vissza nem térítendő támogatást és 25 százalékos kamatmentes kölcsönt lehet megpályázni.
A fűtéskorszerűsítési lehetőségekről szóló információk összefoglalva megtalálhatók a T-SZOL Zrt. oldalán, (www.tszol.hu) a "Fűtéskorszerűsítés" menüpontban, illetve a Távfűtési Rendszert Fejlesztő Közhasznú Nonprofit Kft. internetes oldalán, (www.trf-kft.hu).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.